Antalya’nın Kumluca ilçesinde Darıyemezler İlkokul ve Ortaokulu’nda Akdeniz Üniversitesi tarafından yapılan kütüphane törenle açıldı.
Kumluca’da Darıyemezler İlk ve Ortaokulu’na Akdeniz Üniversitesi tarafından yapılan kütüphanenin açılışı için tören düzenlendi. Törene Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Rektörü İsrafil Kurtcephe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin yaptığı konuşmada, Akdeniz Üniversitesi’ne kütüphaneyi kazandırdığı için teşekkür etti.
Akdeniz Ünivresitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, kitapların her dönem medeniyetlere ışık tutup yol gösterdiğini belirterek, “Bu yüzden ülkemizin geleceği çocuklarımıza bu kütüphaneyi kazandırmak istedik. Ülke olarak doğal kaynaklarımız yok. Doğal kaynakları satarak, gelir elde edelim. Ama Yüce Allah bizlere öyle nimet vermiş ki bu sayede geçmişte olduğu gibi milletlere önder olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu nimet çok çalışmak, eğitime önem vermektir. Millet olarak, geçmişte bölgesel güç olmuşuz. Bugün yine bölgemize yön verecek süper güç olma yolunda ilerliyoruz. Bu yüzden çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak zorundayız. Onların ihtiyacı olan, geleceğine ışık tutacak kitaplara sahip olmalarını sağlamalıyız” dedi.
Rektör Kurtcephe, “Burdur Mehmet Akif, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi bizden doğdu. Şimdi de Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin doğumu gerçekleşecek. En büyük hayallerimden birisi de Kumluca’nın bir Devlet Üniversitesi olmasıdır. Bunun çalışırsak bu hayalimiz de gerçekleşir. Çok yakında Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kuruluşu gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.
Törende Akdeniz Üniversitesi ve Darıyemezler Ortaokulu Halk Oyunları ekipleri gösteri yaptı. Daha sonra kütüphanenin açılışı gerçekleşti.