Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir program düzenlendi.
Xanadu Snow White Otel’de düzenlenen programa Erzurum Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Takkaç, İletişim Fakültesi Dekanı Uğur Yavuz, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selahattin Şener, gazeteciler, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Gazeteci Gürkan Zengin’in onur konuğu olarak yer aldığı programda İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri Yusuf Yurdigül ve Cüneyt Korkut tarafından hazırlanan Albayrak Gazetesi’nin belgeselinin de gala gösterisi de yapıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu, gazetecilik mesleğinin fedakarlığından bahsederek çalışan gazetecilerin gününü kutladı.
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Doğu Anadolu’daki gazetecilerin işlerinin zor olduğundan bahsetti ve sözlerine şöyle devam etti: "Doğu’daki ve Erzurum’daki gazetecilerin işleri biraz daha zor. Çünkü buralarda haber için malzeme bulmak kolay değil.” İletişim Fakültesi olarak 2 yıldır 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde bir belgesel hazırlayarak bu günü coşkuyla kutladıklarını belirten İletişim Fakültesi Dekanı Uğur Yavuz, gelecek için gazeteci yetiştirdiklerini söyleyerek gazetecilerin gününü kutladı.
Gazeteci Gürkan Zengin ise söyleşisinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne organizasyon münasebetiyle teşekkür ederek Erzurum’da okuyan öğrencilerin Milli Mücadelede dönüm noktası olan Erzurum’da okumanın kıymetini bilmeleri gerektiğini vurguladı. Gazeteciler olarak her ne kadar sorunların olduğunu kabul etsek te özeleştiri de yapılması gerektiğini belirten Zengin, “Haberi doğru yapmak zorundayız. Kitleler bu doğru bilgilerle kararını oluşturacak. Özgür basın itibarlıdır. Ama 53 milyon seçmeni olan ülkenin gazeteleri 5 milyon satıyor. Bu satış rakamını gelir azlığıyla izah etmemiz mümkün değil. Gazetelerin okunmama nedeni iyi haberlere yer verilmemesi ve bu yüzdende gazetelerin itibarının düşmesidir” dedi.
Programın akabinde katılımcılar anısına hazırlanan Hatıra Ormanı Fidan Dikim Sertifikası dağıtıldı.