Tahsin GÜNER/ANKARA, () - EDİRNE'nin İpsala İlçesi'nde sınır gözetleme kulelerindeki nöbetten dönen askerleri taşıyan aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan, tedavi gördüğü hastanede dün kurtarılamayarak görev şehidi olan 24 yaşındaki Teğmen Davut Başaran'ın cenazesi, Ankara'da düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Kaza, geçen cuma günü, İpsala'ya bağlı Yenikarpuzlu Beldesi yakınlarında meydana geldi. İpsala 1'inci Hudut Tabur Komutanlığı 1'inci Hudut Bölüğü Ferre Karakolu'nun gözetleme kulelerinde nöbet tuttuktan sonra birliklerine dönen askerleri taşıyan araç, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkarak Meriç Nehri kenarındaki taşkın önleme seddesinden devrildi. Ters dönen aracın altında kalan 21 yaşındaki er Mustafa Tuğrul, kaza yerinde şehit olurken, Teğmen Davut Başaran ile erler 20 yaşındaki Ahmet Alpyürek ve aynı yaştaki Salih Başak yaralandı. Durumu ağır olan Teğmen Davut Başaran tedavi gördüğü Keşan Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde, doktorların tüm müdahalelerine rağmen dün kurtarılamadı.
Ankara'ya getirilen Teğmen Başaran için bugün öğlende Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye şehidin ailesinin yanı sıra yakınları ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İhsan Uyar, 4'üncü Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak ile bazı komutanlar katıldı.
Cenaze namazını Teğmen Başaran'ın eniştesi Nihat Başaran kıldırdı. Başaran'ın annesi Sahure Başaran ve babası Eyüp Başaran güçlükle ayakta durabildi. Aile yakınları arasındaki küçük bir kızın da asker şapkası taktığı ve tabuta el salladığı görüldü. Teğmen Davut Başaran'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra askerlerin omuzlarında cenaze arabasına yüklendi. Başaran'ın cenazesi daha sonra götürüldüğü Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI