Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) öncülüğünde, ilin dış ticaret pazarını genişletebilmek amacıyla gerçekleştirilen program kapsamında Uşak’a gelen büyükelçiler ziyaret ettikleri Seranova Seramik tesislerinde ilginç bir sürprizle karşılaştılar. Afrika kıtasında bulunan 23 ülkenin büyükelçileri devlet başkanlarının fotoğraflarını seramiğe işlenmiş halde görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Uşak’ın dış ticaret payının arttırılması ve dostlukların geliştirilmesi adına TBMM Ruanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç’un daveti UTSO’nun ev sahipliğinde 23 ülkenin büyükelçileri Uşak programı kapsamında ülkenin seramikte öncü firmaları arasında yer alan Seranova Seramik firmasını da ziyaret ettiler.

Ruanda Cumhuriyeti, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti, Burkina Faso, Uganda Cumhuriyeti, Sudan Cumhuriyeti, Nijerya Federal Cumhuriyeti, Kenya Cumhuriyeti, Nijer Cumhuriyeti, Benin Cumhuriyeti, Gana Cumhuriyeti, Fas Krallığı, Çad Cumhuriyeti, Moritanya İslam Cumhuriyeti, Güney Sudan Cumhuriyeti, Gabon Cumhuriyeti, Mali Cumhuriyeti, Güney Afrika Cumhuriyeti, Senegal Cumhuriyeti, Zambiya Cumhuriyeti, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti ve Kongo Cumhuriyeti büyükelçileri, TBMM AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç eşliğinde Seranova Seramik’i ziyaret eden Afrikalı büyükelçiler Türkiye’nin seramik teknolojisine hayran kaldılar. Ziyaret sırasında ülkelerinin devlet başkanlarının seramik üzerine işlenmiş fotoğrafları ile karşılaşan büyükelçiler şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Seranova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hilmi Alper ve Seranova çalışanları tarafından karşılanan büyükelçiler ve TBMM Ruanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç’a Seranova Seramik ile ilgili kısa bir brifing verildi. Daha sonra showroomu ziyaret eden büyükelçiler, Seranova Seramiğin birbirinden güzel ürünlerine hayran kaldılar ve ürünler hakkında bilgi aldılar. Programın sonunda Seranova Seramik üretim hattına inerek yapılan ürünleri yakından inceleme fırsatı buldular.

Seranova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hilmi Alper, Afrika kıtasından ziyarete gelen büyükelçilere teşekkür ederek, ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyledi. Bu buluşmada büyük emekleri olan Alim Tunç’a ayrıca teşekkür eden Alper, günün hatırası olarak programa katılan büyükelçilerin devlet başkanlarının seramik üzerine basılı portrelerini hediye etti.