Konak Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, İzmir’in iş ve eğlence merkezi Alsancak’ta gıda satışı yapan bakkal, market, şarküteri, pastane ve kafeteryalara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Kapsamlı yapılan kontrol sırasında iş yerlerinin ruhsat, hijyen ve Türk Gıda Kodeksi’ne uyup uymadıkları kontrol edildi.
Her gün binlerce İzmirliyi ağırlayan Alsancak Gül Sokağı ve civarında zabıta ekipleri ve gıda kontrol görevlilerince yürütülen rutin denetimlerin dışında yapılan şok operasyonda 21 iş yeri denetlenirken, halk sağlığını tehlikeye sokanlara ceza kesildi. Bakkal, market, şarküteri, pastane ve kafeteryalar gibi gıda satışı yapan işyerlerine yönelik gerçekleştirilen denetimde ürünler en ince ayrıntısına kadar incelendi. Zabıta ekiplerince ruhsat kontrolü yapıldı. Yapılan denetimlerde; 5996 sayılı kanun gereği son tüketim tarihi geçmiş ürünler sattığı tespit edilen bir markete bin 465 lira, etiketsiz ürün satan bir şarküteriye 7 bin 323 lira para cezası kesildi. Ekipler, 13 iş yerine de teknik ve hijyenik nedenlerden dolayı uyarıda bulunurken, ruhsatı bulunmayan üç iş yerine de belgelerini tamamlamaları için 45 gün süre tanındı.
Zabıta ve gıda kontrol görevlilerince ortaklaşa yürütülen denetim Alsancak sakinlerini de memnun etti. Yapılan kontrol sayesinde halk sağlığını tehlikeye sokacak sağlıksız ürünlerin satışının önüne geçildi. Ekiplerce gün boyu süren denetimlerde eksikleri bulunmayan ve kanuna uygun satış yapan işyeri sahiplerine de teşekkür edildi. Denetimlerin artarak ve daha sık yapılacağının altını çizen yetkililer, kanuna aykırı gıda satışına ve ruhsatsız işletmelere göz yumulmayacağını dile getirdi.