Üniversite bünyesindeki buluş, fikir ve tekniklerin sanayi kesimine transfer edilmesi ve Üniversite Akademisyenleri ve öğrencilerin girişimci olmaya yönlendirilmesi amacıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde kurulan “Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO)”, yeni işbirlikleri ile etkinliğini artırıyor. Bu kapsamda Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknoloji Transfer Ofisleri arasında; “Teknoloji Transferi, Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü” imzalandı.
Protokol imzalamak için Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni ziyaret eden Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof.Dr. Mesut Güner, TTO Koordinatörü Sayın Prof.Dr. Cengiz Kaya ve TTO Yöneticisi Sayın Cem Duran, HKÜ Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Rektör Yılmaz, ziyareti nedeni ile Güner’e plaket takdim ederken, Güner de Rektör Yılmaz’a hediye sundu. Ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Cem Duran ile KALİTTO Koordinatörü Cengiz Helvacıkara tarafından daha önce mutabakata varılan Protokol imzalandı.
İmzalanan Protokol kapsamında, her iki Üniversitenin; Ar-Ge projeleri ve Teknoloji transferlerinde ortak çalışmalar yürütüp, nitelikli personeller yetiştirilmesi amaçlandığı belirtildi. TÜBİTAK tarafından sınırlı sayıda Üniversiteye verilen Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) desteğini ilk etapta alan kurumlardan olan Yıldız TTO, Protokol çerçevesinde özellikle Kuluçka Merkezi ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetimi deneyimlerini HKÜ KALİTTO’ya aktaracak. Her iki kurum arasında imzalanan Protokol, ayrıca akademisyenlerin sanayi işbirliği odaklı Ar-Ge projeleri ile Gaziantep’in sanayi potansiyelinin artırılmasına katkı sağlamalarını öngörüyor.
Protokolün 5 yıl süreyle geçerli olduğunu belirten her iki Üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri, bu sayede genel hatlarıyla uygulama bilgisi kazanılacağını ve ülkemizin rekabet gücünü artıracak teknolojilerin sanayi işbirliği ile geliştirilmesinin sağlanacağını ifade etti.