Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni yıl mesajında ’Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar’ (Pediga) isimli oluşum hakkında Alman halkını uyardı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni yıl konuşması yaptı. Konuşmasında Almanları, İslam karşıtı ve yabancı düşmanı gösteriler düzenleyen Pegida’ya karşı uyaran Merkel, gösterileri düzenleyenleri önyargı ve nefretin yönlendirdiğini söyledi. Merkel, "Onların kalplerinde önyargı ve nefret var" şeklinde ikazda bulundu.
İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana mülteci akınının yaşandığını belirten Merkel, "Ölümden son anda kurtulmayı başarmış, kapımızı çalan bu mültecilere yardım etmek zorundayız. Mültecilerin ve çocuklarının Almanya’da korkmadan yaşaması yetişmesi bizim için bir onurdur. Almanya, göçmenler için bir kazançtır" dedi.
Mesajında 2014 yılını değerlendiren Merkel, Dünya Kupası’nı kazanan Alman milli takımının birlikte hareket ettikleri için başarılı olduklarını belirterek, birçok zorluğun bu birliktelik sayesinde çözüleceğini bildirdi. Ukrayna krizine de değinen Merkel, "Avrupa’nın güvenliğini Rusya’ya karşı değil, Rusya ile birlikte muhafaza etmek istiyoruz. Avrupa’da uluslararası hukuku hiçe sayan, güçlünün hukuku uygulamasına izin vermemiz mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
Terör örgütleriyle mücadelede Almanya’nın da katkı sağladığını belirten Merkel, "Terör evimizdeki değerleri de tehdit etmektedir" dedi.