SAMSUN'DA DUYGUSAL ANLAR

Samsun'daki şehitliklerde Babalar Günü buruk geçti. Evlatlarını toprağa veren şehit babaları, bu özel günde kahramanları mezarları başında, dualarla andı. Acılı babalar, oğullarının mezar taşına sarılarak teselli buldu.

MEZAR TAŞINA SARILDILAR

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin babası Orhan Yahşi, "Benim yanıma gelemedi ben onun yanına geldim. Dertleştik" derken, Şehit Piyade Çavuş Fikret Özer'in babası Celal Özer ise 11 yıl önce toprağa verdiği oğlunu çok özlediğini söyledi.


"O GELEMEDİ BEN GELDİM"

Şehit babası Yahşi, 2017 yılında Çukurca'da şehit olan oğlu Mete Yahşi'nin kabrine yaptığı ziyarette, acılarının dün gibi taze olduğunu ifade etti. Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan şehit babası Orhan Yahşi, "5 yıl oldu. Koskoca 5 yıl. Zaman çok hızlı geçiyor. Acımızın tarifi yok. Bütün şehit babalarının gününü kutlarım. Babalar gününde oğlumun yanına geldim. O gelemedi ben geldim. Bizim için buruk geçen bir babalar günü. Rabbim kimseye evlat acısı göstermesin" dedi.

"FİKRET'İ ÇOK ÖZLEDİK"

Oğlu Piyade Çavuş Fikret Özer'in 2011 yılında Çukurca kırsalında çıkan çatışmada, 24 asker ile birlikte şehit olduğunu hatırlatan baba Celal Özer de babalar gününde evladının kabrine koştu. Şehit babası Özer 11 yıl önce evladının şehit olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
"Babalar Günü'nde biz evladımızın yanındayız. Yanımızda olmasada biz onun hep yanımızda olduğunu biliyoruz. Öpemiyoruz, koklayamıyoruz belki ama, Fikret hep bizimle. Bu acıyla 11 yıldır yaşıyoruz. Fikret'i çok özledik."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.