İSTANBUL (AA) - 14. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen ve bu yıl 65 ülkeden toplam bin 342 kısa film başvurduğu “Ulusal ve Uluslararası Kısa Film Yarışması” sonuçları açıklandı.

Akbank açıklamasına göre, 14. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen ve bu yıl 65 ülkeden toplam bin 342 kısa film başvurduğu “Ulusal ve Uluslararası Kısa Film Yarışması” sonuçları açıklandı.

Oyuncu Hazar Ergüçlü, Yönetmen Onur Saylak, Yazar Hülya Uçansu, Fotoğraf Sanatçısı Coşar Kulaksız ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan Ulusal Yarışma Festival Kısaları Bölümü Ana Jüri Üyeleri’nin değerlendirmeleri sonucu Ulusal kategori En İyi Kısa Film Ödülü’nü Necip Çağhan Özdemir’in yönetmenliğini üstlendiği "Mutluluk" isimli film kazandı.

Yönetmen Ana Katz, Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Toronto Film Festivali Programcısı ve Danışman Hayet Benkara ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’nın yer aldığı Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar Bölümü Ana Jüri Üyeleri ise “Uluslararası Kategori En İyi Kısa Film Ödülü’ne Myrsini Aristidou’nin yönetmenliğini yaptığı "Aria" filmini layık buldu.

Ulusal Kategori Bölümü’nde "Toprak" ile Onur Yağız, "Kot Farkı" ile Ayris Alptekin, Uluslararası Kategori’de ise “Negative Space” filmi ile Ru Kuwahata & Max Porter, "Retouch" filmi ile Kaveh Mazaheri Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.

- En İyi Ulusal Film ve En İyi Uluslararası Film seçilen eserlerin yönetmenleri 5.000’er dolar


Ayrıca 14. Akbank Kısa Film Festivali’nde bu yıl ikinci kez düzenlenen yapım desteği amaçlı Senaryo Yarışması’nda oyuncu Feride Çetin, Sinema Yazarı Banu Bozdemir ve yönetmen-senarist Mehmet Eryılmaz yaptığı değerlendirme sonucu Akbank Kısa Film Forum En İyi Senaryo Ödülü’nü "Tor" ile Ragıp Türk kazandı. Bu bölümde Mansiyon Ödülü, "Ziyafet" filmi ile Fırat Özeler’e verildi.

14. Akbank Kısa Film Festivali’ni yakından takip eden sinemaseverler arasında yapılan oylama sonucunda ise, Hasan Ali Kılıçgün’ün 3,5 TL isimli filmine "Seyirci Ödülü" verildi.

Akbank Kısa Film Forum Bölümü’nü kazanan senaryo ise 3 bin lira ile ödüllendirildi. 14. Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri "Ödüllü Filmler Üniversitelerde" etkinliği kapsamında, 2 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında Edirne’den Van’a, Zonguldak’tan Mersin’e 21 ilde toplam 40 üniversitede ücretsiz olarak gençlerle buluşacak.