ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem, burada yaptığı konuşmada, son birkaç ay içerisinde yüreklere kor olarak düşen şehit haberlerinin dağları eritir nitelikte olduğunu söyledi.

"Adalete ulaşmak, onu korumak ve değerine değer katmak, açıkça bir mücadeledir" diyen Ertem, şöyle konuştu:

"Bu mücadele insan içindir, mücadele, adil olma peşinde koşanlarındır. Eğer insanı yaşatmaktan söz edeceksek, maceramız çabamız veya emelimiz buysa adaletin peşinden koşmalı, adaleti peşimizden koşturmalı, sınırları tanımadan adaleti, hukuku, hakkaniyeti hayatın içinde egemen kılmalıyız. Adalet, sadece yargısal faaliyetlerin temel amacı da değildir. Adalet, idari mekanizmaların da iş ve eylemlerinde gözetecekleri eşitlik ve kamu yararıyla koşut değerdir. Biz öyle anlarız. Yerelden ulusala uzanan yönetim kademelerin bireylere, topluma, sivil inisiyatiflere ve onların taleplerine değer vermelerini bekleriz. Bu mercilerin karar alma ve uygulama mekanizmalarının modern ve demokratik yönetişim ilkeleriyle aktüel etmeleri gerekmektedir. Demokratik taleplerin, yönetim kademelerince öncelikli değer olarak kabullenmelerinin özellikle yerel de adalet ve eşitlik bağlarını güçlendireceği açıktır."