Şanlıurfa’da Karaköprü Belediyesi Kadın Meclisi tarafından Anneler Günü nedeniyle düzenlenen özel oturuma katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, “Aile hukukunu, aile birlikteliğini yeni baştan kurduk” dedi.
Karaköprü Belediyesi Kadın Meclisi’nin Anneler Günü’ne özel oturumu düzenlendi. Oturumun açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, “Bizim için başı açık, başı kapalı olması fark etmiyor. Önemli olan kendi özgür düşüncesiyle, inançlarına uygun bir şekilde yaşamasıdır. O yaşantısına sokakta da devam edebilmesidir. Evinden dışarıya nasıl çıkıyorsa bunu bir kamu kurumunda da dilediği şekilde yaşamasıdır. İnşallah bu seçimlerde bir çok başörtülü kadın kardeşimiz, başı açık kardeşimiz, Meclis’te görev alacak" dedi.
Nebati, eski Türkiye’nin, başörtülü kızların okula gidemediği, başlarından örtülerin çekildiği, eğer üniversitede ise ikna odalarına getirilip, başörtüsünün alınmaya çalıştığı yılları çok acı tecrübelerle yaşadığını da sözlerine ekledi. Kadınların ‘çok acı’ olarak nitelediği dönemleri de geride bıraktığını hatırlatan Nebati, şöyle devam etti:
“En önemlisi de kardeşin kardeşe, ‘şu anneme ben çok baktım, biraz da sen bakar mısın’ dediği dönemlerden, ‘sen anneme çok baktın, biraz da ben bakayım’ dediği yıllara geldik. Artık devlet, ‘sen annene bakarsan, ben sana maaş ödeyeceğim’ diyor. Önceden bez, ilaç, hatta bir lokma yiyecek parası bulamayan evlada, annesinin bir çok ihtiyacını karşıladığı gibi bir de bakım parası veriyor. Aile hukukunu, aile birlikteliğini yeni baştan kurduk.”
Nebati, önceden kocası ölen kadının geçimini sağlayamayınca evlenmeye mecbur kaldığını, şimdi ise devletin dul, yetim ve yaşlılara sahip çıktığını ifade etti.
Oturumun yapıldığı Kültür Merkezi’ndeki atölye ve kursları da gezen Nebati, konuşmasının ardından salondan ayrıldı. Devam eden oturumda ise kadınların sorunları masaya yatırıldı.