Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, POMEM salonunda düzenlenen yemin töreninde, asayiş ve toplum huzurunu koruma, devam ettirme mecburiyetinin vazgeçilmez olduğunu ifade etti. Ülkede yaşanan son olaylarla beraber özel harekat polisinin çok önemli bir yerinin olduğunun anlaşıldığını belirten Çomaktekin, şöyle devam etti: "Özel harekata seçilen polis kardeşlerimiz, üstün özellikleri olan, özel yetenekli kişilerdir. Çok özel eğitimler aldınız ancak bu meslekte başarılı olmanızın en önemli sebebi sizin sahip olduğunuz maneviyattır, Vatansevgisidir, inancınızdır, imanınızdır, vatana ve millete olan sevginizdir. Sizi başarıya götürecek değerlerin bunlar olduğunu çok iyi biliyoruz. Son dönemde ülkemize karşı gerek içerden gerek dışardan büyük oyunlar oynanıyor. Sizin varlığınız bu oyunların bozulması için milletimize güven veriyor, sağolun varolun. Milletimizin duaları üzerinizdedir yeni göreviniz hayırlı olsun."

Merzifon POMEM Müdürü İlyas Aktaş da 3,5 aylık uygulamalı ve teorik eğitime tabi tutulan polis memurlarının mesleki eğitimlerini başarıyla tamamladıklarını söyledi. Polislik mesleğinin zorluklarına değinen Aktaş, "Bu kurumsal ailenin bir ferdi olarak görevimizin bize yüklediği sorumluğunun farkındayız. Ülkemizin içinde bulunduğu olaylar sizleri ümitsizliğe sevketmesin, bu millet nice badireler atlatmıştır. Hasta denilirken dimdik ayağa kalkmıştır. Milletimiz dünyada hak ettiği yeri mutlaka alacaktır. Hepinize görevinizde başarılar dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Emre Yavuz Yaşar yaş kütüğüne okul brövesini çaktı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği tören, yemin edilmesi ve geçit töreninin ardından sona erdi.Törene Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgenaral Cengiz karacabey, Merzifon Kaymakam Vekili Hüseyin Tekin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, kurum ve kuruluşların müdürleri ve mezun polislerin aileleri katıldı.

Kaynak: Haber7