İstanbul Kültür Üniversitesi, 16. dönem öğrencilerini mezun etmenin heyecanını yaşadı.
İstanbul Kültür Üniversitesi’nin bu yıl 16.’sını düzenlediği mezuniyet töreninde 6 fakülte ve 3 meslek yüksekokulundan 2 bine yakın öğrenci kep attı. Üniversitenin Ataköy yerleşkesinde gerçekleşen törende konuşan İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, ”Her şeyin hızla değiştiği ve dönüştüğü, yetiştiğiniz bu çağda değişmeyen ve önemini asla kaybetmeyecek esas ve dokunulmaz olan, her şeyden önce yaşam duruşunuzdur. Yaşam duruşunuzu besleyen ilk ve en önemli unsur ise kendinize duyduğunuz saygıdır. Hiçbir konfor ve mücadele alanında kendinize olan saygınızdan ödün vermeyin. Etik değerlerinize ve prensiplerinize daima sahip çıkın. Etik; gelecek planlarınızı, ideallerinizi, kararlarınızı en önemlisi de özvarlığınızı koruyan, kuşatan en güçlü kabuktur. İyi bir birey olmak kadar iyi bir yurttaş olmayı da daima önemseyin. Yaşam sizi hangi kıtaya taşırsa taşısın, ülkenizin çıkarlarını daima ön planda tutun” dedi ve mezun olan öğrencileri tebrik etti.
Konuşmasında mezunlara seslenen İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semahat Demir ise, “Her biriniz, akademik eğitiminizi farklı artılarla taçlandırdınız. Ayrı bölümlerde, ayrı uzmanlık alanlarında olmanıza rağmen, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin değerlerine en güzel şekilde sahip çıktınız. Şu an itibarıyla artık her biriniz, saygın bir mesleği temsil ediyorsunuz. Her şeyden önce, sahip olduğunuz bilgiyi, insan ve toplum yararına, ülkemiz ve dünya barışına ve kalkınmaya katkı sağlayarak kullanacağınıza, yürekten inanıyorum’’ diye konuştu.
‘’KENDİ MEZUNİYETİMDEN DAHA HEYECANLIYIM’’
Mezuniyetle ilgili konuşan İstanbul Kültür Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı Başkanı Oğuz Kaan Işık, ‘’Bugün kendi mezuniyetimden daha heyecanlıyım. Çünkü bu bölümün ilk mezunlarını veriyoruz. 2 arkadaşımla birlikte bu programı kurduk ve göreve başladık. Bölümümüzde biraz erkek egemenliği vardı ve ilişkimizi abi kardeş gibi devam ettirdik. Teknik eğitimin yoğun olduğu bir bölüm olduğu için öğrencilerimizin zorlandıkları anlar oldu. Ama bunların hepsini aşmayı bildiler ve mezun oldular. Hepsini tebrik ediyorum. Bizim için de onların bu şekilde mezun olması, güzel bir eğitim almaları çok gurur verici. Öğrencilerimizin bizim desteğimiz ve kendi çabalarıyla başarıp kurdukları bir havacılık kulübümüz de var. Bize çok güzel şeyler yaşattılar bu yüzden onlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
MEZUN ÖĞRENCİLER OLDUKÇA MUTLU
Mezun olan öğrencilerden İstanbul Kültür Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı’nı birincilikle bitiren Melih Çebi hayallerine bir adım daha yaklaşmış olduğu için mutlu, mezun olduğu için heyecanlı olduğunu belirtti. Başarının vermiş olduğu güzel bir hediye olduğunu belirten Çebi, ‘’Kendini geliştirmek çok güzel bir duygu ve okulumuzu güzel bir şekilde bitirdik. Bölümün ilk mezunları olmanın da ayrıcalığını yaşıyoruz’’ dedi. Banka ve Sigorta Bölümü’nden mezun olan Ceren Aktaş ise, ‘’Mezun olduğum için heyecanlıyım, arkadaşlarımdan ayrılacağım için biraz da burukluk var. 2 yıllık emeğimin sonucunu alacağıma inanıyorum. Bu okulda okumak arkadaş, çevre ve imkan olarak bana çok şey kazandırdı. Etkinliklere çok fazla katılma şansım oldu. Şehir dışına gitme imkanım oldu ve kütüphaneden çok fazla yararlandım’’ diye konuştu.