İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, belediyenin bilançolarını incelemeye devam ettiklerini fakat adaylık sürecinde de söylediği gibi borçlardan yakınmayacağını belirterek, "İnşallah belediyemizin, imkanlarını geliştirerek, kaynaklarını düzgün ve verimli kullanarak projelerimizi hayata geçirerek, bu süreci de aşacağız diye düşünüyorum" dedi.

"TALEPLERİ BİLİYORUZ"

Yeni dönemin ilk toplantısı İhsan Kurnaz başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis üyelerine seslenen Kurnaz, "Yeni dönemimizin ilçemize, Samsunumuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah hep birlikte ilçemize güzel hizmetlerimiz olur. Yeni bir kampanyadan çıktık. Vatandaşlarımızın beklentilerini hepimiz biliyoruz. Yaklaşık 105 gündür vatandaşımızın yanındaydık ve talepleri biliyoruz. İnşallah meclis üyelerimizle birlikte bu talepleri en iyi şekilde hizmete dönüştürürüz" diye konuştu. 


SEÇİMLER YAPILDI 

Konuşmanın ardından yeni dönemin ilk meclis toplantısında meclis başkan vekilleri, meclis katipleri, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimleri gerçekleştirildi. Ayrıca mecliste faaliyet raporu görüşüldü. Parti gruplarının görüşlerini belirtmesinin ardından yapılan oylamada, faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

MUSTAFA UMAR BAŞKANVEKİLİ OLDU

24 oyla Mustafa Umar meclis başkanvekili seçildi. Muharrem Soylu da 20 oyla 2. meclis başkanvekili oldu. Asil katip üyeleri Ahmet Çağdaş Çatoğlu, Ahmet Arslanoğlu, encümen üyeliğine de Özkan Şener, Muharrem Soylu, İlkay Erkan getirildi. 

İŞTE KOMİSYONLAR VE SEÇİLEN ÜYELER

İmar Komisyonu'na Alper Aydemir, Murat Gürbüz, Tunç Demirel, Fikret Pekal, Mete Türker

Hukuk Komisyonu'na İbrahim Güven, Merve Bayraktar Keskin, Ahmet Çağdaş Çatoğlu, Ceyhun Özkoç, Ender Çıkla

Plan ve Bütçe Komisyonu'na Ahmet Kayır, Fikret Öztürk, Davut Yolaydın, Şefik Sezgin, Buğra Ertem Akın

Günaydın Samsun 16 Nisan Salı Günaydın Samsun 16 Nisan Salı

Çevre ve Sağlık Komisyonu'na Mustafa Seven, Serkan Akyüz, Mustafa Umar, Ali Kandemir, Cengiz Akşan

Sosyal Hizmetler Komisyonu'na Muharrem Soylu, Ahmet Arslanoğlu, İlkay Erkan, Ayperi Türkoğlu, Savaş Ovalı

Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonu'na Çetin Topsakal, Tunç Demirel, Kadir Soylu, Osman Ölçer, Savaş Ovalı 

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na Merve Bayraktar Keskin, Tunç Demirel, Özkan Şener, Serpil Olgun, Ayperi Türkoğlu

Kentsel Dönüşüm ve Deprem Güçlendirme Komisyonu'na Murat Gürbüz, Kadir Soylu, Davut Yolaydın, Mete Türker, Buğra Ertem Akın

Tarihi Kentler Birliği'ne Alper Aydemir, Tarım Şehirleri Birliği'ne de İbrahim Güven ve Davut Yolaydın seçildi.

"RÖNTGEN ÇEKİLECEK "

Toplantının ardından Kanal S mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz,  Belediyenin bütün hesaplarını, bilançosunun tamamını henüz incelemedik. İncelemeye devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde bizi sıkıntıya sokacak bir durum olmadığını umut ediyoruz. Yaklaşık bir iki hafta içerisinde belediyemizin, önümüzdeki dönem ile ilgili bütçesi, yapabileceğimiz yatırımlar, bunların bir röntgenini, bir çalışmasını yaparak, inşallah kamuoyuyla bunları paylaşacağız" diye konuştu.  

"ASLA YAKINMAYACAĞIM "

Belediyenin ne kadar borcu olduğunu yapılacak çalışmanın ardından netleşeceğini kaydeden Kurnaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben aday adaylığım süresince bu borçla ilgili konun üzerinde çok durdum. Ama belediye başkanı olduktan sonra, asla bu konuda yakınmayacağım. Bunu hep o zaman da söylemiştim. Çünkü tabloyu bilerek geliyoruz. Belediyemizin imkanlarını bilerek geliyoruz.  İnşallah biz belediyemizin, bu imkanlarını geliştirerek, kaynaklarını düzgün ve verimli kullanarak projelerimizi hayata geçirerek, bu süreci de aşacağız diye düşünüyorum."

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.