Halihazırda 1 milyara yakın aktif kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın 1 dolarlık yıllık abonelik ücretini bilmeyen yoktur herhalde. Aslında şu ana kadar WhatsApp, bu konuda çok sıkı bir politikaya sahip değildi. Yani muhtemelen siz de WhatsApp'a henüz bir ücret ödemediniz. Ancak bugün gelen haberlere göre ilerleyen günlerde de WhatsApp'a herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz.

Bugün konuşan WhatsApp kurucusu Jan Koum, müjdeli haberi verdi. WhatsApp'taki yıllık 1 $'lık abonelik ücretini komple kaldıracaklarını söyledi.

Buna sebep olarak ise dünya üzerinde birçok WhatsApp kullanıcısının kredi / banka kartı olmamasına ve bazı kullanıcıların bu yüzden tedirginlik yaşaması gösterildi. Koum, bazı kullanıcılar tarafından "caydırıcı" faktör olarak görülen bu abonelik sisteminin kalkmasıyla beraber WhatsApp'ın daha sağlıklı şekilde büyümesini umuyor.
 
WhatsApp reklamlı mı olacak?

Bu abonelik ücretinin talep edilmesinin sebebi ise WhatsApp'ın herhangi bir reklam göstermiyor oluşu. Peki bu abonelik ücreti de kalktıktan sonra WhatsApp reklamlı mı olacak?

Bu konuya da açıklık getiren Koum, böyle bir şey düşünmediklerini ancak farklı gelir kaynakları üzerinde çalıştıklarını söyledi.