TİRAN (İHA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Tiran’da Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani tarafından resmi törenle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Arnavutluk’un başkenti Tiran’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Tiran’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, iki ülkenin milli marşlarının okunduğu törenin ardından Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani ile baş başa görüşme gerçekleştirecek. Görüşmede ikili ilişkilerinin yanı sıra iki ülke arasındaki işbirliği imkânları değerlendirilecek, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak.
Erdoğan Arnavutluk’taki temasları kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilecek Tiran Merkez Camii’nin (Namazgah Camii) temel atma törenini ve TİKA tarafından yeniden inşa edilen tarihi Preze Kale Camii’nin açılışını gerçekleştirecek. Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanı Nishani’yle birlikte İş Forumuna katılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a temasları sırasında eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de eşlik ediyor.