Yılbaşı gecesi  39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısına ilişkin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 5 kişi  önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kontrolden geçirildi ardından da adliyeye sevk edildi.  savcıya ifade veren aralarında  saldırganı saklayan terörist  Ali Jameel Mohammed'in de bulunduğu yabancı uyruklu 3'ü kadın 5 zanlı, adliyeye sevk edildi.  Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından sorguları gerçekleştirilen şüpheliler, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi.

O İSİM DE TUTUKLAMAYA SEVK EDİLDİ

Tutuklamaya sevk edilen şüpheliler arasında katili Esenyurt'ta yakalandığı evde saklayan Iraklı Ali Jameel Mohammed de bulunuyor. Savcılığın tespitlerine göre Ali Jameel Mohammed katliamın organizasyonunu gerçekleştiren Ebu Cihad ile doğrudan irtibatlı. Mohammed, katil Abdulkadir Masharipov'un 3 Ocak gecesi Sefaköy'den Esenyurt'a intikalini gerçekleştiren kişi. Ayrıca şüphelinin katilin barınma masraflarını da temin ettiği kaydediliyor.

KATLİAMIN PLANYACISI

Ali Jameel Mohammed'in ayrıca Reina katili ile Esenyurt'taki evde birlikte yakalandığı, Tene Traore ile Reina eylemini gerçekleştiren katilin dini nikahını da kıydığı öğrenildi. Tutuklamaya sevk edilen diğer bir isim olan Eyyüp Korkusuz'un ise Reina katliamının planlayıcıları arasında olduğu belirtiliyor.

Kaynak:Milliyet