İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu  savcılarından Murat Çağlak tarafından, terör örgütünün medya yapılanmasına  ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame üzerinde İstanbul  25. Ağır Ceza Mahkemesi'nin incelemesi tamamlandı. Mahkeme heyeti, iddianamenin  kabulünü kararlaştırdı.

Heyet ayrıca, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar  verdi. Şüpheliler, 27-31 Mart'ta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim  karşısına çıkacak.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede,  şüpheliler Said Sefa, Atilla Taş, Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Bayram  Kaya, Bülent Ceyhan, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus,  Davut Aydın, Emre Soncan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habib Güler, Halil İbrahim  Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammed Sait Kuloğlu, Muhterem Tanık,  Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Ufuk  Şanlı, Ünal Tanık, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

Şüpheliler hakkında, açık kaynak taramaları, TMSF kayıtları, MASAK  raporu, ByLock sorgulamaları, şüpheli ifadeleri, tanık beyanları, arama  tutanakları, dernek ve vakıf kayıtları ile HTS dökümlerinin delil olarak yer  aldığı iddianamede, şüphelilerden yazar Ufuk Şanlı ile televizyoncu Oğuz  Usluer'in örgütün şifreli haberleşme programı olan ''ByLock'' kullanıcısı olduğu  belirtildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan firari şüpheli Bülent Ceyhan'ın ise  ikametgahında yapılan aramada 1 dolar bulunduğu ifade edilen iddianamede,  Ceyhan'ın Türk Hava Kuvvetlerine ait Yüzbaşı rütbeli askeri üniforma ile  fotoğrafının tespit edildiği yer aldı.

Tasfiye sürecinin haklılığı yönünde kamuoyu oluşturmaya çalıştı

İddianamede, şüpheli Hanım Büşra Erdal'ın örgüt tarafından TSK'nın üst düzet komutanlarının tasfiye edilip örgüt mensuplarının yerleştirilmesi  sürecinde yazdığı yazılarla tasfiye sürecinin haklılığı yönünde kamuoyu  oluşturmaya çalıştığı aktarıldı.

Erdal'ın attığı twitlerle bu kişilerin ailelerinin tepkisini topladığı  belirtilen iddianamede, örgütün yaptığı soruşturma ve açtığı davaların, devleti  ele geçirme amacı taşıdığı tespit edilip soruşturmalar başlayınca şüpheli  Erdal'ın bu soruşturmaları ''kumpas'' olarak nitelendirip halk nezdinde  itibarsızlaştırarak örgüt adına faaliyet gösterdiğinin tespit edildiği  vurgulandı.

Şüpheli Ünal Tanık'ın sahibi olduğu ''Rotahaber'' internet sitesinde  FETÖ'nün söylemlerini sık sık topluma duyurduğu ve örgütün kara propaganda  hesabı olan "fuatavni" hesabına yazılar yazdırılıp paylaşımlarını topluma  ilettiği anlatılan iddianamede, ''Buna rağmen resmi kurumlarca talep edildiğinde  'fuatavni' ile ilgili herhangi bir hesap veya kimlik bilgisini vermemiştir.  Algıya yönelik Rotahaber ile ilgili çok sayıda tespit, dosya arasındadır. Bu  şekilde örgüt adına algı faaliyetlerinde bulunarak ve örgütün kara propaganda  hesabı kullanıcısının bilgilerini resmi kurumlardan gizleyerek, şüphelinin  örgüt üyesi olduğu kanaatine varılmıştır.'' değerlendirmesinde bulunuldu.

Ceza istemleri

Hakkında yakalama kararı bulunan firari şüpheli Said Sefa'nın, terör  örgütünün sosyal medyadaki propaganda aracı olarak kullandığı ''fuatavni''  hesabının kurucusu olduğu belirtilen iddianamede, şüpheli Sefa hakkında ''Cebir  ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya  görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan  ağırlaştırılmış müebbet, ''silahlı terör örgütü yönetmek'' suçundan da 15 yıla  kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede diğer 28 sanık, ''silahlı terör örgütüne üye olmak''  suçundan ayrı ayrı 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması  istendi.

Kaynak:Milliyet