Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Müftülüğü tarafından başlatılan ‘Bataklığa Batmadan Tut Elimi’ projesi kapsamında madde bağımlılığıyla mücadele edileceği ve bağımlı olan kişilere destek verileceği bildirildi.
Gençlerin aklını ve bedeni uyuşturan her türlü uyuşturucu maddeyle mücadele edeceklerini ifade eden Fatsa Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Görevlisi Fatma Madran, bu projenin sadece gençleri değil aynı zamanda anne ve babaları da kapsadığını söyledi. Proje hakkında bilgi veren Fatma Madran, “Anayasamızın 58. maddesinin ikinci fıkrasında ‘Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır’ ifadesi yer almaktadır. Bundan dolayı bu proje kapsamında devletimizin fertleri olarak gerek kurumumuz gerekse yardımlaşma içerisinde olan diğer kurumlarla birlikte bir ilke imza atmak istedik. Aileleri de kapsayan proje kapsamında eğitim programları düzenlenecektir” dedi.
Özellikle 12-18 yaş arası gençleri ve ailelerini bilinçlendirmenin ana hedefleri olduğunu belirten Fatma Madran, “Projenin koordinatörlüğünü aile ve dini rehberlik bürosu üstlenmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş ve görevleri hakkındaki kanunun 1. maddesinde de belirtildiği gibi ‘toplumu inanç, ibadet ve ahlak bakımından aydınlatmak kurumumuzun asıl görevlerindendir’. Bu anlamda madde bağımlılığı mücadelesi bu yolda uzun bir yolculuk gerektirse de bizlere düşmektedir. Ailelerimizi bilinçlendirerek, çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda yardım edersek çok güzel sonuçlar elde edebileceğimizi düşünüyoruz. Bu esnada çocuklarımızın madde bağımlısı olmamalarına, eğer madde bağımlılıkları varsa onlara nasıl yaklaşmaları konusunda rehber olacağız” diye konuştu.
Ortaklaşa yürütülen projenin altı aylık bir zamana planlanmış olduğunu belirten Madran, “Özellikle son zamanlarda daha sıklıkla görülen bonzai kurbanlarına, bir kurban daha vermemek için, kurumumuz ve yanımızda yer alan diğer kurumlarımızla birlikte aynı cephede savaş verilecektir. İlçe Kaymakamlığımızın da bilgileri ve olurları dahilinde yürütülecek olan proje, gerekli işbirliği ve koordinasyonun da sağlanması ile planlı ve programlı bir şekilde adım adım ilerleyecektir. Bataklığa ‘Batmadan Tut Elimi’ isimli proje çalışmamız altı aylık bir zamana planlanmıştır. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlığımızı İlçe Müftülük binamıza bekliyoruz” diyerek sözlerine son verdi.
Projeye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Merkezi ve özel sağlık kuruluşları çalışanları da ortak paydaş olarak destek veriyor.