BAYRAM tatili dönüşünü son güne bırakmak istemeyenler, Çanakkale İskelesi'nde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Büyük bölümü İstanbul'a dönecek olan tatilciler, bayramın ikinci günü olmasına rağmen 1 kilometrelik araç kuyruğuna neden oldu.
Çanakkale'de arife günü Eceabat İlçesinden araba vapuru ve feribotlarla bayram tatiline gitmek için yola çıkan ve yaklaşık 20 kilometrelik uzun araç kuyrukları oluşturan tatilcilerden bazıları, dönüşte aynı çileyi yaşamamak için bayram tatilini erken kesip, ikinci gün yola çıktı. Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde araba vapuru ve feribotlarla İstanbul, Edirne ve Tekirdağ'a gitmek isteyen tatilciler, kent merkezi ile Gestaş Feribot iskelesinde yoğunluk yaşanmasına neden oldu.
Bayram dönüşü Çanakkale'de trafik yoğunluğu bugün saat 13.00'ten itibaren başladı. Ege ve Akdeniz'deki tatillerini yarıda keserek bayramın son günü araç kuyruğuna takılmak istemeyen tatilciler Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir, hatlarında tarife olmaksızın çalışan araba vapur ve mini feribot ile Avrupa yakasına geçmek için beklemeye koyuldu. Dönüş yolundaki araçlar Çanakkale merkezinde araba vapuru iskelesine bağlanan Demircioğlu Caddesi güzergahında uzun kuyruklar oluşturdu.
"ÇANAKKALE HAKİKATEN GEÇİLMEZ"
İstanbul'dan ailesi ile gelen 18 yaşındaki Görkem Tükenmez, "Normalde İstanbul-Çanakkale arası 4-5 saatlik bir mesafe. Bu yolu tatile gelirken 12 saatte alabildik. Son güne kalmadan dönüşe geçtik. Ancak, yine bir değişiklik olmadı. Uzun araç kuyruklarıyla karşılaştık. Bayramda yaşanan bu tabloyu görünce 'Hakikaten Çanakkale geçilmezmiş' dedim. Her bayram bu sıkıntı yaşanıyor" dedi.
"BAYRAMIN SON GÜNÜ DÖNÜŞÜ DÜŞÜNEMİYORUM BİLE"
İstanbul'da tekstil işiyle uğraşan, eşi ve çocuğuyla Küçükkuyu'ya tatile gelen 36 yaşındaki Kadir Tuğcu, "Öğrendiğimize göre Lapseki İskelesi boşmuş. Ne belediye, ne bölge trafik ekipleri ne de valilik tam olarak gereken önlemleri almıyor. Eğer bize Lapseki İskelesi'nde kuyruk olmadığı söylenseydi bu eziyeti yaşamazdık. Bugün bu eziyet yaşanıyorsa, bayramın son günü olan yarını düşünemiyorum bile" diye konuştu.
Öte yandan, trafik ekipleri, şehir içinde trafiğin aksamaması için yoğun çaba harcadı. Araçlara yol gösteren ekipler, trafiği rahatlamaya çalıştı.

FOTOĞRAF