Muş’un Varto Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Hafta kapsamında itfaiyeciler ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törende, itfaiye çelengi Varto Belediyesi İtfaiye Müdürü Kamer Tekin tarafından Atatürk Anıtı’na sunuldu. İtfaiyeciler, daha sonra Varto ilçesi Sazlıca köyünden gelen anasınıfı öğrencilerini kabul ederek, itfaiye çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Burada konuşan İtfaiye Amiri Kamer Tekin, Varto Belediye itfaiyesinin bölgenin en güçlü itfaiye kuruluşu olduğuna dikkat çekerek, itfaiyeciliğin çok önemli bir meslek olduğunu anlattı. İnsan hayatını kurtarma açısından itfaiyecilik mesleğinin gururla yapılan bir iş olduğunu belirten Tekin, Varto Belediye itfaiyesinin hem ekipman hem de eğitim açısından kendisini sürekli geliştirmeyi sürdüreceğini bildirdi.

Öğrencilere, uygulamalı olarak yangın sırasında yapılması gerekenler anlatılırken, yakılan ateşe yangın söndürme tüpüyle müdahale edildi.