Ahmet KKUŞ/NUSAYBİN(Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde dün gece zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılan bomba yüklü aracın yarattığı ağır hasar gün ağarınca net olarak ortaya çıktı. Polis, olay yerinde inceleme yaparken, patlamanın etkisi ile 1 dershane ve 15 ev ve işyerinde camların kırıldığı ve ağır hasar meydana geldiği görüldü.
Nusaybin'de dün akşam  Cumhuriyet Caddesindeki Mobese direğine yapılan silahlı saldırı ardından bölgeye sevk edilen polis zırhlı aracının geçişi sırasında PKK'lılar tarafından uzaktan kumanda ile patlatılan bom yüklü aracın yarattığı ağır hasar, gün ağarınca net olarak ortaya çıktı. Zırhlı aracın geçişinden sonra patlama olduğu için polisler patlamadan zarar görmezken, sadece çevrede bulunan 2 kişi hafif yaralandı. Patlamanın etkisi ile cadde üzerinde bulunan 1 dershane 15 ev ve işyerinde büyük çapta hasar oluşurken, bazı evlerdeki eşyaların kullanılamaz hale geldiği görüldü.
Öğle saatlerinde polis patlamanın gerçekleştiği yerde inceleme yaparken, evi zarar gören Medeni Ürün, pazar günü akşam saatlerinde araçtan şüphelendiklerini ve babası ile komşularının polise haber verdiğini söyledi. Ürün, şöyle dedi:
"Polis ekipleri geldi. Araca baktı. Aracın şüpheli olduğunu ve Mardin'den patlayıcı uzmanlarını çağıracaklarını söylediler. Aradan 15 saat geçtiği halde kimse ilgilenmeyince dün gece araç patladı. 2 çocuğumuz hafif yaralandığı halde Ambulans gelmedi. Patlama saatinden buyana da hiçbir yetkili henüz buraya gelip inceleme yapmadı."
Bombayı kimin oraya koyduğunu ve olayı yapanların ortaya çıkarılması için herkese seslenen Ürün, "Bugün evimin önünde oldu yarın sizin evinizde olacak. Bu olayın bir daha yaşanmaması için hep birlikte hareket etmemiz gerekir. Bir vatandaş olarak vatandaşların birlikteliğine ve desteğine ihtiyacımız var" dedi.

FOTOĞRAFLI