Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı (TŞOF) Fevzi Apaydın, AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Faruk Alpaslan’ın milletvekili olması halinde kazananın Van ve yöre halkı olacağını söyledi.
AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Faruk Alpaslan’ın TŞOF, TESK ve Van ESOB’daki görevlerinden istifa ederek adaylık müracaatı yapmasını değerlendiren TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın, “Aile yapısı ile bildiğim Faruk Alpaslan, gerçekten mukaddesatına, bayrağına, vatanına, milletine düşkün bir arkadaşımızdır. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Allah onu muvaffak eylesin” dedi.
Faruk Alpaslan’ın Van’dan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olarak TŞOF’da da görevini başarı ile yerine getirdiğine dikkat çeken Apaydın, “Federasyonumuzda iki dönem birlikte çalıştık. Bir dönem benim başkan vekilliğimi yaptı. Gayet güzel çalışmalarımız oldu. Aktif, başarılı, takip ettiği işi taşıyabilen, sorunların çözümünde etkili bir güce, bilgi ve beceriye sahip bir arkadaşımız. Faruk Alpaslan’ın adaylık müracaatı nedeniyle istifasını esnaf ve sanatkar açısından değerlendirirsek, kaybeden federasyon ve esnaf teşkilatı olmuştur. Ancak milletvekili olduğu zaman kazanan yöre halkı ve Van olacaktır. Van birinci lige çıkmış olacaktır” diye konuştu.
Faruk Alpaslan’ın aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde esnaf ve sanatkarın konularına da sahip çıkacağına inandığını dile getiren Apaydın, “Onun siyasete atılmasıyla bizim de orada bir koltuğumuz olacak. Mecliste konularımızı dile getirecek bir insanımızın olduğunu şimdiden düşünüyorum. Faruk Bey temsilde kararlılık gösteren bir kardeşimizdir. Siyasi görüşü ne olursa olsun Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında bizim ve bulunduğu yöredeki halkın sorunları ile iç içe olacaktır. Onları gündemde sürekli sıcak ve ön planda tutacaktır. Çözümü yönünde de başarılı olacağına inananların başındayım” şeklinde konuştu.