AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Muammer Beluk, siyasete girme kararı alırken, herhangi bir yerden gelen sinyallere göre değil, çalışkan, gayret ve azimli oluşuna güvendiğini belirterek, “İşimde başarımı kanıtladım. Şimdi işimi gücümü bırakıp siyaset yoluna girdim. Siyaseti; milletten bir şey alma değil, millete güç verme potası olarak görüyorum” dedi.
Yıllardır binlerce konutluk nitelikli projelere imza atması nedeniyle, İstanbul’daki Ali Ağaoğlu ve Kayseri’de Suat Altın gibi ünlü müteahhitlere benzetilerek “Adana’nın Ali Ağaoğlu’su” ya da “Adana’nın Suat Altın’ı” diye anılan Muammer Beluk, aday olma kararı verirken sadece kendisine güvendiğini kaydetti.
"HIRS YA DA İDDİAM YOK, AMACIM VAR"
“Yeni dönemde AK Parti Adana Milletvekilleri arasında benim gibi bir iş adamı da olmalı” düşüncesinden hareket ettiğini belirten Muammer Beluk, siyasete “İlle de adaylık” gibi bir hırs ya da iddiayla girmediğini ifade ederek şöyle dedi:
“Eskiden beri bünyesinde yer aldığım partimdeki işadamı arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede, Adanalı iş adamlarının AK Parti’de daha fazla temsil edilmesi gerektiğini gördük. Böyle bir boşluğun olduğunu hissettik. Adana’ya iş adamları olarak milletvekili bağlamında ‘acaba neler getirebiliriz, ne kadar ne katkı koyabiliriz, Adana ilimize, partimize burada daha nasıl güç verebiliriz, partimizi burada daha nasıl güçlendirebiliriz, daha nasıl ileriye götürebiliriz’ diye düşündük. Amacımız, Adana’mızı Türkiye’nin en iyi illerinden birisi yapmaktır.”
"TECRÜBELERİMİ AKTARMAK İSTİYORUM"
Beluk, siyasete girme kararında herhangi bir yerden ‘sinyal’ ya da ‘telkin’ almadığını tamamen kendisine güvenerek bu işe giriştiğini vurgulayıp, “Şimdiye kadar iş hayatımda kendimi kanıtladım. Başarılı oldum. Bana en önemli özelliğiniz nedir diye sorsalar ‘Çalışkan olmak, gayretli olmak, azimli olmaktır’ diye yanıtlarım. Siyasete girme kararı alırken de bu özelliklerime güvendim. Başarmış, deneyimli bir iş adamı olarak tecrübelerimi, bilgimi, birikimimi Türkiyemizin ve Adanamızın yararına sunmak istiyorum“ diye konuştu.