Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, mobil tanzim satış noktası açılışındaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yükselen sebze ve meyve fiyatlarını aşağı çekmek amaçlı hayata geçirdiği tanzim satış noktası projesi çerçevesinde İstanbul'daki ilk mobil tanzim satış noktasını hizmete koydukları için mutlu olduklarını ifade etti.

Usta, sebze ve meyvenin direkt üreticiden, tüketiciye ulaştırılması için belediye olarak sorumluklarını yerine getireceklerini belirterek, satış noktaların pazar ve marketlerdeki fiyatları aşağı çekeceğine, fiyatların vatandaşların alım gücüne uygun olduğunu ifade etti. 

Haftanın belirli günlerinde her mahalleye sırayla mobil tanzim satış araçlarının gönderileceğini ifade eden Usta, hangi mahallede hangi gün satış olacağını belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden bildireceklerini ve hiçbir kar uygulamadan ürünlerin satışını yapacaklarını ifade etti.

Usta, mobil tanzim satış noktalarında plastik poşet yerine doğa dostu bez çanta kullanımıyla beraber sıfır atık projesine de destek vermeyis sürdüreceklerini dile getirdi.

Pazardan alışveriş yapmak yerine mobil tanzim satış noktasına gelen vatandaşlardan Ali Osman Gökkaya, projenin çok anlamlı olduğunu söyleyerek  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hayata geçirdiği tanzim satış noktalarından dolayı teşekkür etti.

Emekli Sare Özcan ise pazar ve marketlerde fiyatların cep yaktığını, tanzim satış noktalarında ise taze ve ucuza sebze meyve alacakları için mutlu olduklarını ifade etti. 

İsmet Kahraman ise tanzim satış noktasında alışveriş yaparak uygun fiyatlara ürün almanın vatandaşın yüzünü güldürdüğünü aktararak, tüketicilere alternatif oluşturulmasının doğru bir karar olduğunu belirtti.


Son zamanda artan sebze ve meyve fiyatlarına alternatif olarak hizmete sokulan mobil tanzim satış noktaları ile beraber vatandaşlara daha uygun fiyatlara sebze ve meyve alışveriş imkanı sağlanacak.

Projenin ilk etabında İstanbul'da 50, Ankara'da ise 30 tanzim satış noktası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hizmette.