Refik Erduran’ın yazdığı, Enis Fosforoğlu’nun yönettiği “2. Baskı’’ adlı oyun Çukurova’da sahnelenecek. Güldürürken düşündüren trajıkomik nitelik taşıyan oyun 28 Mayıs Perşembe günü saat 20.30’da Doğal Park Amfi Tiyatro’da ‘perde’ diyecek.
Çukurova Belediyesi, her hafta başka bir sanatsal etkinlikle halka hitap etmeye devam ediyor. 28 Mayıs Perşembe günü saat 20.30’da Doğal Park Amfi Tiyatro’da bu kez Enis Fosforoğlu’nun 2. Baskı isimli oyunuyla halkın karşısına çıkılacak. Yönetmenliğini Enis Fosforoğlu’nun yaptığı “2. Baskı” isimli tiyatro oyunu, günümüz medya sektörüne de mizah yönü ağır basan göndermeler yapıyor. Oyun; bir gazetenin el değiştirmesi üzerine politikasının, çalışanlarının, çalışanların fikirlerinin değişmek zorunda kalmasını anlatan acıklı bir güldürü. Küçük bir gazetenin yönetiminde geçen olayları anlatan oyun izleyenlere medya sektörünü sorgulatacak. Oyunu tüm tiyatroseverler ücretsiz izleyebilecek.
Başrollerinde Enis Fosforoğlu ve Sezen Görgüzel Alkan’ın oynadığı "İkinci Baskı"nın diğer oyuncuları ise Ömer Efe Akyalçın, Haluk Ramazanoğlu, Emel Filiz, Metin Kurt, Can Ergen, Tekin Alkan, Mukaddes Ateş ve Cansu Durusoy.
Oyunun müzikleri ünlü halk ozanı Muzaffer Özdemir’e ait. Sanata ve kültüre verdiği önemle Çukurova’yı bir kültür sanat kentine dönüştürmeye çalıştıklarını belirten Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Türkiye’nin önemli tiyatrolarını Çukurovalılarla buluşturmayı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızla bu kez günümüz Türkiye’si üzerine önemli mesajlar veren güldürürken düşündüren trajikomik bir tiyatro oyununu buluşturacağız. Çukurova kültür ve sanat etkinliklerine doyacak" diye konuştu.