Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 13. Proje Başvuru Döneminde Ağrı İl Koordinatörlüğü’ne 21 milyon 451 bin liralık proje başvurusu yapıldı.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa yürüttüğü IPARD Destekleme Programı kapsamında, TKDK 12 Ocak - 10 Şubat 2015 tarihleri arasında “13. Başvuru Çağrı İlanına” çıkmıştı. Türkiye genelinde toplam 3 bin 650 proje başvurusu yapıldığını ve teslim alınan projelerin toplam yatırım tutarının ise 1 milyar 861 milyon TL olduğunu ifade eden TKDK Ağrı İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit, IPARD Programı kapsamında desteklenen illerden biri olan Ağrı ilinde başvuruların et ve süt işleme, kırsal turizm ve kültür balıkçılığı alanlarında yapıldığını söyledi. Ağrı’da başvurusu yapılan projelerin toplam yatırım tutarının 21 milyon 451 bin lira olduğunu belirten Yiğit, “Yapılan yardımlar; inşaat işleri, üretim ve işletme aşamasında kullanılan makine-ekipmanlar ve projenin hazırlanma masrafları gibi harcamalara yüzde 50 oranında hibe, ayrıca başvuru sahiplerinin destek kapsamındaki harcamaları için KDV, ÖTV, gelir vergisi ve motorlu taşıtlar vergisi gibi vergiler ödemeyecek” dedi.
İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit, 2016 ile 2020 yılları arasında uygulanacak olan destek programının ikinci aşaması hakkında da bilgiler verdi. Yiğit, başvurularının yılsonuna doğru başlaması beklenen yeni desteklerin kaz, mantar ve yumurta üretimi gibi yeni alanlarda da çeşitlenerek devam edeceğini belirterek, bazı alanlarda yüzde yüze varan hibe desteklerinin olacağından bahsetti.
Kurum olarak Ağrı’nın kalkınmasını projelerle desteklemeye devam edeceklerini belirten Yiğit, yeni dönemde de vatandaşlara desteklerden faydalanma konusunda çağrıda bulundu.