Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinliklerde Çanakkale şehitleri dualarla anıldı.
Sabah namazı öncesinde Merkez Çarşı Camisi’nde şehitler için dualar okundu, Anadolu Gençlik Derneği tarafından ise namaz sonrasında cami çıkışında süt ve poğaça dağıtıldı. 18 Mart Şehitleri Anma Programı kapsamında ilçe protokolü ile gaziler ve şehit yakınları da Anıt alanında bir araya geldi. Çelenklerin sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak şiirler okundu. Ardından ilçe protokolü ve katılımcılar Anıt Alanı’nda açılan resim sergisini gezdi. Daha sonra katılımcılara Türk askerinin cephedeki menüsü olan kuru ekmek ile üzüm hoşafı ikram edildi. Ardından Şehitler Anıtı ziyaret edilirken, burada İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan tarafından dua yaptırıldı.
Anma programı daha sonra Fetullah Bayır Fen Lisesi Konferans salonunda devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşma ve okunan şiirlerin ardından "Çanakkale zaferi ve şehitlerimiz" konulu sunum gerçekleştirildi. Çanakkale zaferini anlatan oratoryonun ardından öğrencilerin hazırladığı ‘Anzaklı Ömer ‘ oyunu sahnelendi. Çanakkale ile ilgili seslendirilen türkülerin ardından program Çanakkale konulu düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verilmesiyle tamamlandı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Öğretmenevi’nde ilçe protokolünün de katıldığı gaziler ve şehit yakınları onuruna yemek verildi. Merkez Çarşı Camisi’nde ayrıca mevlidi şerif okundu. Beyşehir’de Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü kapsamında Beytepe İlkokulu’nun ismi değiştirilerek Güneydoğu şehidi Osman Çınar’ın ismi de verildi.