SINAV MARATONU SONA ERDİ

Türkiye'nin 81 ilinde ve Lefkoşa'da düzenlenen 3 milyon milyondan fazla adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda tüm oturumlar sona erdi. Üniversite adayları, TYT ve AYT oturumlarında Türkçe, Matematik, Geometri, Edebiyat, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi birçok dersten sorulara yanıt verdi. YDT'de ise İngilizce, Almanca, Arapça gibi yabancı dil sorularını cevapladı.

SORU VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI

Yks maratonunun bitmesinin ardından, sınav soruları ve cevapları osym.gov.tr adresinden erişime açıldı. Öğrenciler, TYT, AYT ve YDT için ayrı ayrı yayınlanan kitapçıklardan soruların cevaplarını kontrol edebilecek.

SONUÇLAR, 20 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

TYT'de 200 ve üzeri puan kullanılması uygulaması bu yıldan sonra sona erecek. 2021- Yks'de sınava giren adaylardan TYT puanı 200 ve üzeri olan ve bu puanı kullanmak isteyen adaylar, 2022- Yks'de bu puanlarını son kez kullanabilecek. Yükseköğretim Kurulunun aldığı kararla bu yıl üniversiteye girişte TYT 150 ve AYT 180 baraj puanı uygulaması kaldırıldığından puanı hesaplanan tüm adaylar, üniversite tercihinde bulunabilecek. YKS sonuçları ise 20 Temmuz'da açıklanacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.