Antalya’nın Manavgat İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda 2014 yılı Kasım ayı gelir ve gider bütçesi, durum analizi görüşülerek onaylandı. 2015 yılı ait tahmini gelir bütçesi ise 3 milyon 350 bin TL olarak belirlendi. Meclis toplantısında konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Boztaş, yeni yılın oda üyeleri ve Manavgat halkına sağlık, huzur, mutluluk ve hayırlar getirmesini dilerken, 2014 yılının dünyada olduğu gibi Türkiye ve Manavgat açısından yoğun bir gündemle geçtiğinin hatırlattı.
ODANIN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR
Dünya ve ülkede yaşanan olaylar ilçe ekonomisini dolaylı olarak etkilediğini ifade eden Boztaş, oda olarak 2014 yılında bir çok çalışmaya imza attıklarını söyledi. Boztaş, "2014 yılında özellikle Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yaptığımız çalışma uzun süre gündemi meşgul etti. 2014 yılında oda olarak gerçekleştirdiğimiz en önemli çalışmalardan birisi de MATSO Turizm Fakültesi inşaatının projesinin onaylanarak inşaatının yapım aşamasına gelinmesidir. Yine en önemli gördüğümüz çalışmalardan biri de yöresel ürünlerimiz konusunda coğrafi işaret almak ve markalaşmak amacıyla yaptığımız çalışmalardır. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2015 yılında kurum olarak üyelerimiz ve ilçemizin ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişimine katkı sağlayacak daha fazla çalışmaya imza atmak istiyoruz" diye konuştu.
TİCARİ HAYATTA YÜZDE 2 AZALMA
Manavgat ile ilgili 2014 yılı rakamlarına da değinen Boztaş, 2015 yılı için yatırımcı ve iş adamlarını uyardı. Boztaş, "İstatistiki verilere göre ilçemizin ticari hayatında yaklaşık yüzde 2 azalma yaşandı. Yine önceki yıllara göre 2014 yılında alınan yapı ruhsatı sayısında yaklaşık yüzde 24, İskan ruhsatı sayısında ise yaklaşık yüzde 13 düşüş, sigortalı işyeri sayısında yaklaşık yüzde 1.8, sigortalı çalışan sayısında yaklaşık yüzde 1.9 azalma yaşandı. Geçtiğimiz yıl bölgemize gelen turist sayısı yüzde 5’in üzerinde artarken bu rakam 2014 yılında yaklaşık yüzde 3.46 artmıştır. Dolayısıyla bu veriler 2015 yılı ile ilgili olumsuz sinyaller vermektedir. 2015 yılında iş adamlarımız ve yatırımcılarımız daha dikkatli olması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.