İlim yayma Cemiyeti Manisa Şubesi Kısık Camii Bahçesinde Cuma namazı çıkışında Peygamber efendimiz (A.S)’ın dünyaya teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle lokma döktürdü. Lokmanın yanı sıra Temel Dini Bilgiler Kitapçığı, 2015 yılı İlim Yayma Cemiyeti İmam Hatip Takvimi, İlim Yayma Cemiyeti Bülteni dağıtımı ve Gül şerbeti ikramının da yapıldığı program büyük ilgi gördü.
Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, ENSAR Vakfı Şube Başkanı Arif Çeler, MANADER Başkanı Şaban Mertyürek, İHH Manisa Temsilcisi Halil Uysal ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkan Yardımcısı Avukat Ahmet Sofuoğlu yaptığı açıklamada, “Bütün insanlık, hatta bütün bir varlık âleminin bayramı sayılan mübarek günleri vardır. Bir gün daha vardır ki, O da Allah Rasûlü’nün (S.A.V.) dünyayı teşrif buyurarak tenezzülen aramıza girip bizi şereflendirdiği kutlu zamandır. Yüce Allah peygamberimizi bize Rol Model (Resul) olarak göndermiştir. O İnsanlık hayatının merkezindedir. Her anındadır. Resullahsız (S.A.V) bir Müslüman hayatı olamaz. Ailesinin huzur ve mutluluğunu isteyen O’na (S.A.V.) bakmalıdır. Hayatında başarılı olmak isteyen, insanlara, çevreye, doğaya nasıl faydalı olurum diyen O’na (SA.V.) bakmalıdır. Sosyal ve iktisadi hayatta başarılı, dürüst, güvenilir esnaf olmak isteyen O’na bakmalı, O’nun gibi yaşamalıdır. Muzaffer komutan olmak isteyen O’na (S.A.V) bakmalıdır. Etkin din görevlisi olmak isteyen O’na bakmalıdır. Şükreden zengin olmak isteyen, sabreden fakir olmak isteyen O’na bakmalıdır. Peygamberimiz (S.A.V.) bütün insanlık için en güzel örnekleri, sosyal ilişkileri örnek olarak sunmuştur” dedi.
“Hayatımızın her anında, Efendimiz gibi yaşamaya çalışmalı, O’nun ( S.A.V.) ahlakıyla ahlaklanmalıyız” diyen Sofuoğlu, “Allah (c.c); Allah’a ve rasulüne iman edip, O’na itaat ediniz buyuruyor. Müslümüna ve MÜ’min olduğu beyan eden herkes O’na itaat etmeli, Canından ve her şeyden çok sevmelidir. Bu Kamil imanın bir gereğidir. Bizler İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi olarak, bugünleri, hatıralarda diri tutmak, yaşatmak adına varlık sebebimiz çerçevesinde hayır faaliyetlerinde bulunuyoruz” şeklinde konuştu.