AK Parti Iğdır Milletvekili aday adayı Sultan Erik, “28 Şubat post modern darbe sürecinde okurken başörtüsü nedeniyle üniversite okuyamadım ve bu hak ihlalini karşısında duran siyasi parti AK Parti olduğu için burada siyaset yaparak, mağdur kalan bir olarak değil, katkı sunan bir kadın olarak Ak Parti’den Iğdır Milletvekili aday adayıyım” dedi.
28 Şubat’ın geride kaldığını, artık mağdur olarak kalmak değil, katkı sunmak için burada bulunduğunun kaydeden Erik, “O süreçte başörtüsü takıyor olduğumdan dolayı üniversiteye gidemedim. Şu adan Açık Öğretim İlahiyat Fakültesi öğrenciyim. 28 Şubat darbesinin en acımasız uygulamalarından birisi olan başörtüsü yasağı, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren demokrasi paketiyle tamamen ortadan kaldırıldı. Artık mecliste, üniversitelerde ve tüm devlet dairelerinde başörtülü kadınlar özgür bir şekilde çalışabiliyor, öğrenciler eğitim hayatlarını sürdürebiliyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde gösterilen siyasi irade bu utançtan ülkemiz kurtuldu. Bu nedenle kadınlara bir çok özgürlük anlamında imkan tanıyan Ak Parti’de siyaset yapmak bana gurur verecektir” dedi.
“SECİMDEN SONRA TÜRKİYE’Yİ ACİL ÖNEMLİ ÜÇ GÜNDEM MADDESİ BEKLİYOR”
Türkiye’nin çözüm süreci, yeni anayasa ve başkanlık sistemi gibi üç önemli gündem maddesinin beklediğini ifade eden Erik, "Yeni süreçte bir kadın olarak ben de yer almak istiyorum. 2002-2015 yılları arasında Türkiye’de bir çağ kapatılıp, başka bir çağ açıldı. Eğitimden sağlığa, teknolojiden ekonomiye, silah ve savunma sanayisine kadar saymakla bitiremeyeceğimiz birçok alanda AK Parti hizmet alanında köklü reformlara imza attı. Iğdır’da Türkiye’nin en doğusunda toplumun yüzde 46’sını kadınlar oluşturuyor. Bir anne, bir bacı olarak; burada özellikle kadının yaşadığı sorunlarını en iyi bilen insanlardan biriyim. Memleketim için çaba sarf etmek istiyorum. İlimizde ki sorunları, özellikle kadın sorunlarını meclise taşımak ve çözümüne katkı sağlamak istiyorum" diye konuştu.
Kadınların ekonomik yaşamda hak ettikleri konuma kavuşması gerektiğine inandığını söyleyen Şahin, "Karar ve temsil mekanizmalarında kadınların önemli yer tuttuğunu, kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğine inanıyorum" dedi.
“SİYASETTE IĞDIR’A BİR ANNE KADIN ELİ DEĞMELİDİR”
Siyasette Iğdır’a bu sefer diğerlerinden farklı olarak bir kadın eli, bir anne eli değmesi gerektiğini vurgulayan Erik, ”Benim aday adayı olmamda en çok hemcinslerim memnun oldu. Ülkemizin ve şehrimizin geleceği adına, hepimizin üzerine düşen tarihi sorumluluk var. Bu sorumlulukları yerine getirmek için hepimiz gönül birliği içinde hareket etmek zorundayız. Siyasetteki en büyük kazanç milletimizin bizleri hayırla anmasıdır. Bizleri yetiştiren ve geliştiren bu aziz milletimize borcumuz var. Çalışmak, çok çalışmak için gerekli enerjiyi ve şevki bize verecek olan doğup büyüdüğüm Iğdır’ımıza ve hemşerilerimize olan muhabbetimizdir. Kadının eli değdiği her yer çiçek bahçesine dönüyor. Bu anlamda aday olmam durumunda halkımın güveni ile hizmet etmeye hazırım” dedi.