KASTAMONU (AA) - Vatani görevlerini 1991'de Siirt'te tamamlayan bir grup arkadaş, 7. geleneksel buluşmalarını Abana ilçesinde gerçekleştirdi.

On iki kişilik grup, ilçede hasret giderip anılarını tazeledi.

Grup adına AA muhabirine açıklama yapan Ceyhan Gülem, 1970/2 devreler olarak vatani görevlerini Siirt ve Iğdır'da tamamladıklarını, teskere aldıktan sonra da uzun süre silah arkadaşlarıyla görüşemediklerini söyledi.

Mektup adresi üzerinden birbirlerine ulaştıklarını anlatan Gülem, "O zamanlar iletişim ağı bugünkü gibi güçlü değildi. Birlikte omuz omuza silah tuttuğumuz arkadaşlarımıza ev adreslerinden ulaşıp, yıllar sonra görüşme olanağı bulduk. Geleneksel hale getirdiğimiz buluşmamızın 7.'sini de memleketim Abana'da gerçekleştirdik. Askerlik geçince her şey unutulur derler, biz unutmadık" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Antalya'dan katılan Abdullah Akgül de asker arkadaşlarıyla kardeş gibi olduğunu, onlardan haber alamadan duramadığını anlattı.

"Her sene farklı bir ilde görüşüp, dostluğumuzu pekiştiriyoruz" diyen Akgül, "Artık imkanlar gelişti, birbirimize dilediğimiz an ulaşabiliyoruz. Hayalini kurduğumuz böyle bir ortamı geç de olsa oluşturduk. İnşallah, bundan sonra birbirimizden kopmadan yaşantımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.