Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Yasin Cebeci, “Samsun, Tarım Kredi Kooperatiflerince özel bir yere sahiptir. İlimizde 45 bin ton çeltik alımı gerçekleştirilerek toplamda 650 milyon TL tutarında üreticilerimize ödeme yapılmıştır" dedi. 

YENİ BİNA VE YENİ MARKET

Samsun'un Alaçam İlçesinde, 1124 sayılı Gökçeboğaz Tarım Kredi Kooperatifi’nin yeni hizmet binası ve aynı çatı altında bulunan Mini Kooperatif Market düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa, Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Belediye Başkanı İlyas Acar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şenol Özcan, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Yasin Cebeci, Bölge Müdür Yardımcısı Harun Murat Çakın, bölge ve kooperatif yönetim kurulu üyeleri, kooperatif müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

45 BİN TON ÇELTİK ALINDI

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Yasin Cebeci açılış konuşmasında, “Samsun ilimiz Tarım Kredi Kooperatiflerince özel bir yere sahiptir. Sadece Samsun ilimizde 45 bin ton çeltik alımı gerçekleştirilerek toplamda 650 milyon TL tutarında üreticilerimize ödeme yapılmıştır. Bu haliyle Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun’un en büyük çeltik alıcısı konumuna gelmiştir. Bugün sayıları hızla artan Tarım Kredi Kooperatif marketlerde tüketiciye sunulan pirinçlerin çoğunda Samsunlu çiftçilerimizin emeği bulunmaktadır" dedi. 

WhatsApp Image 2022-12-30 at 13.13.45 (1)

GİRDİ İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

Gökçeboğaz Kooperatifi'nin 2022 yılı içerisinde üreticilerden yaklaşık 4 bin ton çeltik alımı yaparak, 54 milyon TL tutarında ödeme yapıldığını ve çiftçilerin 15 milyon TL tutarında tarımsal girdi ihtiyacının karşılandığını belirten Cebeci şunları söyledi: "Kooperatifimizin 50 yıldan fazla bir süre önce yapılmış olan eski hizmet binası ekonomik ömrünü tamamlamış ve ihtiyaçlara cevap veremez hale gelmişti. Bunun yerine 2021 yılında inşaatına başladığımız 750 ton kapasiteli deposu, tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde planlanmış ofis alanı, daha kullanışlı hale getirdiğimiz açık alanı ile Gökçeboğaz kooperatifimiz bundan sonraki süreçte siz değerli çiftçilerimize daha iyi şartlarda hizmet verecek hale getirilmiştir. Yine Tarım Kredi Kooperatifleri olarak Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda son iki yıldır hızlı bir marketleşme sürecine girmiş ve Tarım Kredi Kooperatif marketler bin 500 mağaza sayısını aşmış bulunmaktadır. Bu kapsamda yeni bir mağaza modeli olarak Mini Koop Marketler kooperatiflerimiz ile aynı çatı altında faaliyet göstermeye başlamıştır. Açılışını yapacağımız kooperatif hizmet binası, bölmeli depo ve Mini Kooperatif Marketimizin hayırlara vesile olmasını temenni eder, katılımızdan dolayı teşekkür ederim.”

Bölge Müdürü Yasin Cebeci’nin açılış konuşmasının ardından Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman ve Belediye Başkanı İlyas Acar’da birer konuşma yaparak yapılan yatırımın Alaçam’a hayırlı olması temennisinde bulundular. Konuşmalar ve okunan dualardan sonra protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapılarak bina açılışı gerçekleşti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.