Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, ücret yoksa nöbet tutmayacaklarını açıkladı.
Şube Başkanı Ebru Sungur, Merkez Yönetim Kurulu’nun 5 Ocak ile 12 Haziran 2015 tarihleri arasında nöbet eylemi yapılmasına karar verdiğini belirtti. Nöbet görevinin öğrenciyi en iyi tanıyan, sorunlara anında müdahale edebilen ve çözüm üreten öğretmenler tarafından yapılmasının daha doğru olduğunu ifade eden Sungar, “Nöbet görevi öğretmenlik mesleğinin bir parçasıdır. Ancak bu görev karşılığında diğer meslek gruplarında olduğu gibi ücretlendirilmesini, öğretmenlere eşit olarak dağıtılmasını istiyoruz. Belli aralıklarla iki yıldır devam ettiğimiz eylemimiz, taleplerimiz karşılık bulana kadar aralıklarla devam edecektir” şeklinde konuştu.
Amaçlarının okul idarelerini mağdur etmek ya da öğrencileri savunmasız bırakmak olmadığını belirten Sungar, “Eylem öncesinde okul yönetimlerine gerekli tedbir ve önlemlerini almaları için, bir defaya mahsus olmak üzere nöbet tutulmayacağı dilekçe ile bildirilecektir. Eyleme sendikalı, sendikasız tüm öğretmenler katılabilir” dedi.
Eylemlerine devam etmelerinin dayanaklarından birinin de Türkiye Cumhuriyeti Anayasası olduğunu dile getiren Sungar, Anayasa’nın 10., 55. ve 18. maddelerine değindi. Ebru Sungar, haksız bir uygulama ile karşılaşılması halinde, eyleme katılan herkese üyeleri olsun ya da olmasın, her türlü hukuki desteği vereceklerini belirtti.