İzmir'de bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri Ankara Barış Mitingi katliamı sorumlularının yargılanmasını isterken, ölenler için barış balonları uçurdu.
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla Konak Eski Sümerbank önünde toplanan kalabalık grup 10 Ekim Ankara Barış Mitingi'ndeki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıdı. Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan MMOB İzmir Sekreteri Melih Yalçın hükümet yetkilerinin katliamdan sonra yaptığı açıklamalara değinerek, "Katliamda sorumluluğu olan Hükümet yetkilileri yaptıkları açıklamalarla adeta suçlarını itiraf etmekte, toplumla, acıyla alay edercesine sırıtarak, pişkinliğin son safhasında konuşmalar yapabilmektedirler. Dün '400 vekil verseydiniz bunlar yaşanmazdı' diyenlerin gölgeleri bugün pişkin pişkin 'katliam sonrası oylarımız artıyor' diyebiliyor. Evet, buradan bu açıklamaları yapanlara sormak istiyoruz. Seçimlere kadar oyunuz artsın diye kaç katliam planlamaktasınız" dedi.
YARIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR
Havaya uçurulan üzerinde 'Barış' yazan beyaz balonlar kadar temiz bir ülke yaratmak istediklerini belirten Melih Yalçın şunları söyledi
"Uçurduğumuz balonlarımız kadar ak, temiz bir ülke yaratılana, suç ve kirlilik batağında yüzenler adalet önüne çıkarılana kadar mücadelemiz devam edecek. Bunun ilk adımı olarak DİSK, KESK, TMMOB ve TTB İzmir'deki tüm emek, barış ve demokrasiden yanan olan kurum ve kişiler adına suç duyurusunda bulunacağız. Suç duyurumuz ve basın açıklamamız kitlesel yapılacaktır. Duyarlı herkesi yarın saat 12.00'de Bayraklı Adliyesi'ne bekliyoruz".

FOTOĞRAFLI