Efeler’deki Aydın Atatürk Devlet Hastanesi ile Aydın Devlet Hastanesi’nin yan kısımlarına yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ek binalar hizmet vermeye başladı.
Aydın’ın Efeler ilçesinde Atatürk Devlet Hastanesi ile Aydın Devlet Hastanesi ek olarak yapılan poliklinikler hizmete girdi. Her birinin toplam kapalı alanı 3 bin 88 metrekare olan ve iki katlı yapılan ek binalar, hastanelerde yaşanan yoğunluğu azalttı. her iki hastane başhekimi yapılan ek binalar ile hastanelerin nefes aldığını ifade ederek Aydın için gerekli olan bir çalışma yapıldığını öne sürdü.
Modern ve günümüz şartlarına uygun poliklinik binasının Aydın’a kazandırılmasının sağlık hizmeti açısından önemli olduğunu kaydeden Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Orhan Demirtaş, “Yeni hizmet binamız göz, kulak burun boğaz, cildiye, çocuk cerrahisi bölümlerinde hizmet vermeye başladı. Bütün polikliniklerin bir binada bulunması nedeniyle hastanelerde aşırı derecede yoğunluk yaşanıyordu. Ek binalar sayesinde bu yoğunluk azaldı ve ikiye bölünmüş oldu. Daha modern ve donanımlı bir binaya sahip olduk. Hastalarımıza daha kaliteli hizmet vermek için Aydın için gerekli bir çalışmaydı. Yakın zamanda diğer polikliniklerden bazılarını da buraya taşıyacağız. Hastanemiz gerekli her türlü donanıma sahip fakat sadece yatak doluluk oranı çok fazla ve boş yatak bulunmuyor. Hastanemizde aylık yaklaşık 65 bin hastamızı tedavi ediyoruz ve bunun 17 bini de acil kısmında gerçekleşiyor. 2014 yılı verilerine göre Atatürk Devlet Hastanesi olarak polikliniklerde 781 bin, acil serviste ise 220 bin civarında hastaya hizmet vermişiz. Bu da hastanemizin önemini gözler önüne seriyor. 295 yataklı bir hastaneyiz ve bu yatakların 33’ü yoğun bakımda bulunuyor. Hastanemizin aylık ameliyat sayısı yaklaşık bin 700 civarında olup bypass ameliyatı dışında bütün ameliyatlar yapılıyor. Ayrıca şu anki eski poliklinik binasına Uyku Laboratuarı Ünitesi açılarak uyku problemi yaşayanlar, horlama şikayeti, uykuda soluk kesilmesi, yorgunluk gibi uyku apnesi belirtisi meydana gelen kişiler tedavi edilebilecek” dedi.
“YENİ SERVİSLERİN AÇILMASINA OLANAK TANIDI”
İhtiyaç olan ek poliklinikle sadece bir binada olan hasta yükünü ikiye böldüklerini ifade eden Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Zafer Alkaya, “Ek binamız sayesinde iki binamızda da eskisi gibi herhangi bir yığılma olmuyor. Örneğin diyaliz ve fizik tedavi merkezimizi yeni binaya taşıyarak mevcut binada psikiyatri servisinin iyileştirilmesine ve yeni bir kardiyoloji servisinin açılmasına olanak sağladık. Ayrıca ikinci bir anjiyografiye de yer açmış olduk. Yeni ek binamızda çok önemsediğimiz yeni bir birim olan Toplum Ruh Sağlığı merkezi açarak Aydın’da yeni bir hizmet olan psikiyatri hastalarının tedavisini sağlayan bir merkez oluşturduk. Ek polikliniklerinin en önemli faydası mevcut binadaki poliklinikleri rahatlatarak yeni servislerin açılmasına olanak tanıdı. Hastalara en iyi tedavi imkanları sunarak konforlu bir şekilde tedavi olmalarını ve hastalıklarına çare bulmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yeni binanın hasta memnuniyetini arttıran bir faktör olduğunu düşünüyorum. Sonuç itibariyle hasta memnuniyeti bizim için önemli. Yeni binamız ile biraz daha hastanemizin ferahlamasını sağlamış olduk” şeklinde konuştu.
“HİZMET NE KADAR GÜZELLEŞİRSE BİZ DE O KADAR MUTLU OLUYORUZ “
800 üzerinde sağlık çalışanı ile kaliteli sağlık hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade eden Alkaya, “Aydın Devlet Hastanesi çoğu branşı bünyesinde barındırıyor. 2014 yılında 38 bin 615 hasta ameliyat olurken polikliniklerimizde 659 bin 495, acil serviste ise 199 bin 638 hasta muayene olmuştur. Hastanemizde adeta bir araştırma hastanesi düzeyinde işlemler yapılıyor. Hedefimiz gün geçtikçe hem hizmet çeşitliliğini arttırmak hem de sunum güzelliğini arttırmak. Sonuç itibariyle biz bir hizmet sektöründeyiz. Hizmet ne kadar güzelleşirse biz de o kadar mutlu oluyoruz. Yeni bina bizim için bu anlamda bir alternatif oluşturdu. İlerleyen zamanlarda acilde genişletme çalışmaları başlatacağız ve yakın bir zamanda da yeni bir anjiyo birimimiz kurulacak. Bu da hizmet noktasında bizim için artı bir değer olacak” dedi.