Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, () - TÜRKİYE Kayak Federasyonu'nun, "Kayak sporunun geliştirilmesinde üniversite öğrencileri ve kulüplerinin önemi" konulu semineri yapıldı.

Maslak'taki İTÜ Uçak ve Uzay Fakültesi Seminer Salonu'nda gerçekleşen seminere Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar'ın yanı sıra İstanbul'da yer alan üniversitelerin kayak kulüplerine bağlı öğrenciler katıldı. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, konferansta yaptığı açıklamada kayak sporunu üniversitelere yaymak istediklerini ve bunun için bu tip toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Üniversite öğrencileri ile yapılan toplantı öncesi 'ya açıklamalarda bulunan Yarar, "Federasyon olarak en önem verdiğimiz kitle olan üniversite öğrencileri ile yapacağımız toplantılar ile yeni sezon öncesi yapılacak organizasyonlar ile ilgili konuşacağız. Türkiye'nin geleceğini inşa edecek bu gençler aynı zamanda Türk sporunun da geleceğini inşa edecekler. Bugün biz de burada bu gençler ile buluşarak, kayak sporuna olan ilgiyi aksiyona çevirmek, öğrenmek isteyenlere de öğrenme fırsatı tanımak, hem de kayak sporunda aktif olan üniversiteli gençlere çeşitli spor organizasyonları sağlamak bu toplantılarımızın ana hedefi" şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencilerinin de kayağa olan ilgisinin yüksek olduğunu belirten Erol Yarar, "Kayak, üniversiteliler arasında çok popüler bir spor, ama imkanlar konusunda özellikle malzeme, ulaşım ve konaklama imkanları konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Onun için bu tip toplantılar ile bu problemlere çözümler bulmaya çalışıyor, hem de üniversite yönetimlerinin ve yatırımcıların kayak sporuna ilgilerini artırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki kayak spor tesisleri hakkında da açıklamalarda bulunan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, "Türkiye'deki kayak altyapısı ülkemiz potansiyelinin şu an yüzde bir seviyesinde. Türkiye'de bizim tespitlerimize göre 48 ilde kayak yapmak mümkün ve bu illerde birden fazla tesis yapma imkanı var. Ama şu an için Türkiye'nin imkanları çok kısıtlı, ama potansiyeli çok fazla olan bir ülkeyiz. Bizim de burada toplanarak, kayak sporunu Türkiye'de yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.