Bayraklı Belediyesi, resmi web adresine kattığı yenilikler ve mobil uygulamasıyla vatandaşlara kolaylık sağlıyor.
Bayraklı ilçesinde vatandaşlar, www.bayrakli.bel.tr adresi ve akıllı telefonlardaki Bayraklı Belediyesi mobil uygulaması üzerinden emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergilerini ve tüm borçlarını bir tıkla ödeme fırsatı buluyor. Yeni yapılan güncellemelerle birlikte, imarla ilgili arsa değerleri, aşınma payı, indirim oranları, bina maliyetleri ve yıllık vergi tutarları ile ilgili bilgilerde alınabiliyor. Web adresi ve mobil uygulaması üzerinden ilçe sınırları içerisindeki arsa metrekare değerlerine sokak sokak, yıl yıl ulaşılabiliyor.
Geçmiş yıllara dönük ödenen faturaları ve güncel borç bilgilerine de “borçlarım”, “borç öğrenme-ödeme” menüsünden ulaşılabiliyor. Sisteme kayıtlar ücretsiz olarak yapılabilirken, aile üyelerini de ayrı ayrı ekleme imkanı sunuluyor. Ödemeler kredi kartı ve bankamatik ile yapılabiliyor. Bayraklı Belediyesi’ne verilebilecek herhangi dilek veya şikayet konularına da ’dilekçelerim’ bölümünden girilerek ilgili müdürlüklere aktarılarak, dilekçelere verilen cevapları ve sonuçları da buradan takip edilebiliyor.
Yıllar önce hizmete giren e-belediye hizmetinin vatandaşlar tarafından büyük beğeni ve ilgiyle kullanıldığını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Biz de bu ilgi karşısında her geçen gün yeni bir gelişmeyle güncelliyoruz. Vatandaşlarımızın evlerinden veya iş yerlerinden vergilerden ilan reklam beyannamesine kadar geniş bir yelpazede ödeme yapıp, borç bilgilerini sorgulayabiliyorlar. Artık Ödeme yaptıkları evraklara ulaşıp bina ve arsa metrekare değerlerine kolayca ulaşabiliyorlar. Yakında birkaç yenilikle daha vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız” dedi.