Mersin Valisi Özdemir Çakacak, KKTC’nin bağımsız bir devlet olarak yaşamaya devam etmesi için Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar gerekeni yaptığını, yapmaya da devam edeceğini belirtti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Ayşen İnanırlıoğlu, 20 Temmuz’da kutlanacak KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 41. yıl dönümü dolayısıyla Vali Çakacak’ı ziyaret etti. Sahil Valilik makamında gerçekleşen ziyarete, KKTC Mersin Konsolos Yardımcısı Fatma Soykan, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Dernek Başkanı Yılmaz Bora ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanı Bilge Tatver de katıldı. Ziyarette, Konsolos İnanırlıoğlu, KKTC ile Türkiye arasında geçmişten gelen köklü ve kopmaz bağlar olduğunu vurguladı.
Kıbrıs TMT Dernek Başkanı Bora da Kıbrıslı Türklerin çok zor ve kötü günler yaşadıktan sonra anavatan Türkiye’nin gerçekleştirdiği Barış Harekatı sonrasında adaya barış, huzur ve güven geldiğini kaydetti.
Yıllarca esaret altında yaşayan Kıbrıs Türklerinin bugün barış ve huzur içerisinde yaşadıklarını dile getiren Vali çakacak ise “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak yaşamaya devam etmesi için Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar gerekeni yapmış olmakla birlikte yapmaya da devam edecektir. Bu bağlamda; ‘Asrın Projesi’ olarak nitelendirilen ve yapımı devam eden Kuzey Kıbrıs’a yılda 75 milyon metreküp sulama ve içme suyu aktarılmasını sağlayacak “KKTC İçmesuyu Temin Projesi” bunun en güzel örneklerinden biridir. İki ülke arasındaki kopmaz bağlar, bu ve benzeri projelerle daha da güçlenecektir” dedi.