Amasya’da görev yapan polislerin eşleri, yaptıkları yardım faaliyeti sonucu bir okuldaki dersliklerin boyanmasını sağladılar.
Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) tarafından yapılan yardımla boyanan Plevne Ortaokulu’nu Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ile birlikte gezen Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, başta Emniyet Müdürü Artunay’ın eşi Seçgin Artunay ile polis eşlerine teşekkür etti.
“4-10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamındaki yardım faaliyetine bir boya firmasının da destek olduğunu belirten Vali Çomaktekin, “Bu faaliyetten eğitim mensupları, öğretmen arkadaşlarımız ve sevgili öğrencilerimiz çok mutlu oldular. Çok daha temiz ve güzel bir ortamda faaliyetlerine devam etme şansı yakaladılar. Bu arada önemli olan bu boyanın sağlanıp sınıfların boyanmasından öte polis kardeşlerimizin öğrencileri düşünmeleridir. Öğrencilere sevgi elini ve devletin gülen yüzünü yansıtmış olmalarıdır” dedi.
Yapılan çalışmalar sonucu öğrencilerin kamu görevlilerine ve polislere daha saygılı olmalarının sağlanacağına değinen İbrahim Halil Çomaktekin, “Polis vatandaş arasında, polis gençlik arasında bu faaliyetler vesilesi ile güzel sevgi iletişim köprüleri sağlanıyor. Bende başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere ve polislerimizin eşlerine bu güzel faaliyetlerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum, haftalarını kutluyorum. Kendilerine ve ailelerine sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Çomaktekin, daha sonra sınıfları dolaşıp öğrencilerle sohbet etti.