Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi yakınları Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemekte buluştu.
Adnan Menderes Bulvarındaki polis lokalinde düzenlenen etkinlikte Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, şehit ve gazi yakınlarını eşi ile birlikte kapıda karşıladı. Şehit ve gazi yakınları ile ilgilenerek sohbet eden Zeybek, "Vatan için canını feda edenlerin fedakarlıklarına laf söylemek gibi bir haddim yok. Bu konuda yüce kitabımız zaten gerekli şeyleri ifade ediyor” dedi.
İl Müftüsü Arif Gökce ise, “Şehit yakınlarına Kuran-ı Kerim şöyle sesleniyor; Allah sizleri korkuyla dener, açlıkla imtihan eder, mallarınızı eksiltir, aranızdan oğlunuzu şehit olarak alır, nefislerinizle sizi imtihan eder. Size sabır ve metaneti öğretiyor Allah. Eğer sabır ederseniz çok büyük bir müjde ile geri döneceğini bilmelisiniz” diye konuştu.
Etkinliğe Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut ve çok sayıda polis katıldı.