Elazığ’da teröre tepki göstermek için eylem yapan Genç Memur-Sen üyeleri, kitap dağıtarak ’Sesini değil, fikrini yükselt’ eylemi gerçekleştirdi.
Elazığ’da Genç Memur-Sen Elazığ İl Başkanlığı’nca ’Sesini değil, fikrini yükselt’ sloganıyla kitap okuma eylemi gerçekleştirdi. Eyleme Genç Memur-Sen Elazığ Şubesi yönetimi, STK temsilcileri, AK Parti İl Başkanı Nusret Çoban, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Öğretmenevi önünde gerçekleşen kitap okuma eyleminde, katılanlara sendika yöneticileri tarafından çeşitli türde kitaplar dağıtıldı. Farkındalık ve faydalı bir eylem yapmak için bir araya geldiklerini ifade eden Genç Memur-Sen Elazığ il temsilcisi Saim Çolak, "Bugün burada söz söylemek yerine gürültü çıkarmayı tercih edenlere, ilmin birleştiriciliğini ve irfanın aydınlık iklimini idrak edemeyenlere şiddetli bir yöntem gösteriyoruz. Kavgayı çıkar yol zannedenlere karşı, üniversitelerimizin ilim ve irfan yuvaları olduğunu, farklılıklarımızın zenginlik, ülkemiz için manevi bir sermeye olduğunu hatırlatmak istedik. Onları dünyanın en anlamlı, en birleştirici eylemine davet etmek için toplandık. Üniversiteli gençliğin suni ayrımlarla kamplaştırmak, aralarına siyasi fay hatları döşeyerek bilim ortamını ifsat etmek, gençlere şiddet ve terör dalgasını dinamik gücü olarak kullanmak için kolları sıvayan karanlık şer odaklarına karşı ortak bir ses vermek istiyoruz. Konuya gereken toplumsal duyarlılığı sağlamak için bugün harekete geçmiş bulunuyoruz. Buradan tüm üniversite gençliğine, STK’larımıza, öğrenci kulüp ve konseylerimize ‘Sesini değil, fikrini yükselt’ diyerek tüm gençliğimize birlik olmak çağrısında bulunuyoruz" dedi.
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit edenleri kınayarak, sağduyu çağrısında bulunan Çolak, "Bugün tüm Türkiye de meydanlardayız. Çünkü üniversite gençliğinin içine çekilmek istendiği, tuzağa karşı onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu şiddet sarmalından uzaklaşmak için gençliğimizi kitap okumaya ve karanlığa karşı bir mum yakmaya davet ediyoruz. Okumadığın gün karanlıktasın düşüncesini hayatımızın merkezine alarak çevreye ve insanlara zarar vermeden de bir eylemin yapılabileceğini göstermek için bugün meydanlara indik" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından Genç Memur-Sen tarafından katılımcıları çeşitli türde kitaplar dağıtıldı. Kitapların dağıtılmasının ardından katılımcılar öğretmen evi önünde oturarak kitap okudu.