Suriyeliler için AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından başlatılan “Bu Çaresizliğe Dur De” adlı yardım kampanyasına Keçiören Belediyesi de bir Tır dolusu gıda malzemesi ve çocuk giysileri ile destek verdi. Yardım tırları, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın da katıldığı bir törenle uğurlandı.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Yalçın Akdoğan, dünyanın neresinde bir mazlum varsa Türkiye’nin ona el uzattığını vurgulayarak, “Sizler bugün ensar oldunuz, yaptığınız yardımlarla muhacire, göçmenlere, mültecilere yardım eli uzatıyorsunuz” dedi. Bugüne kadar Türkiye’nin 5,5 milyar dolar yardım yaptığını ve 2 milyon Suriyeli’yi ağırladığını ifade eden Akdoğan, “Biz mazlumun kimliğini, etnik kökenini ve mezhebini sormuyoruz. Darda, zorda kalan kim olursa olsun yardım elimizi uzatıyoruz. Bu ahlaki bir duruştur. Birileri diyor ki ‘Niye yardım ediyorsunuz?’ Bu insanlığın testidir, insanlık sınavıdır. Bu bizim aynaya baktığımız zaman kendimizden utanmamız için yapmamız gereken vicdani ve ahlaki bir görevdir. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Herkes konuşsun, seyirci kalsın. Biz yardım elimizi uzatacağız” diye konuştu. Başbakan Yardımcısı, Ortadoğu’nun kan gölüne döndüğünü ve Suriye’de yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini dile getirirken, yardım kampanyasına katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletti.
Melih Gökçek ise, AK Parti belediyelerinin Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini kaydederek, “Buradan giden yardımlar Suriyeli ve Iraklı Türkmen kardeşlerimize Ankara hemşerilerinin bir armağanıdır. Hepsi helal olsun” dedi. Nedim Yamalı da, Suriyeli kardeşlerimizin bir zulümden kaçarak Türkiye’ye sığındıklarına dikkat çekerek “Kendilerini bizlere emanet ettiler. Bu kardeşlerimize yardım etmek bizim borcumuzdur. Başta belediyelerimiz olmak üzere kampanyamıza destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. 65 yardım tırımız bugün yola çıkıyor” diye konuştu.
Daha sonra Suriyeli çocuklar ülkelerindeki dramı anlattıkları resimlerini Başbakan Yardımcısı Akdoğan ve diğer yetkililere hediye ettiler. Törenin sonunda yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Kahramanmaraş’taki kamplarda yaşayan Suriyelilere ve Iraklı Türkmenlere teslim edilmek üzere yola çıktılar.