Arzu KAYA/İSTANBUL, () ANADOLU yakasında öğleden sonra başlayan sağanak yağış nedeniyle Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda hayat durdu. Elektrikler 45 dakika kesilirken, adliye karanlığa gömüldü. Asansörde mahsur kalan bir kadın baygınlık geçirdi, duruşmalar yapılamadı.

ASANSÖRDE MAHSUR KALAN KADIN BAYILDI
Öğleden sonra şiddetini artıran sağanak yağış nedeniyle Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda elektrikler saat 14.30 sıralarında kesildi. Yaklaşık 45 dakika süren kesinti boyunca 5 bloktan oluşan Anadolu Adalet Sarayı'nda asansörler çalışmadı, vatandaşlar asansörde mahsur kaldı. Bu sırada, asansörde mahsur kalan bir kadın fenalık geçirdi. Asansörün elektriği kesildiğinde otomatik olarak en yakın kata getirme sistemi sonucunda dışarı çıkabilen kadın uzun süre baygın kaldı. Nefes alamadığını belirten kadına sağlık görevlileri müdahale etti.

YAĞMUR SULARI ADLİYE İÇİNE YAĞDI, VATANDAŞLAR ZORLANDI
Bu arada, asansörlerin çalışmaması nedeniyle yangın merdivenine yönelen vatandaşlar gideceği yeri bulmakta güçlük çekti. Özellikle yaşlı vatandaşları zorlayan yangın merdivenlerinin bulunduğu noktada yağmur suları adliye içine doldu. Tekerlekli sandalyedeki yaşlı bir kadına refakat eden bir kişi ise uzun süre adliyenin giriş noktasında bekledi.

HAKİM: ELEKTRİKLER GİTTİ, BİLGİSAYARLAR ÇÖKTÜ
Elektrik kesintisinin ardından, yaklaşık yarım saat sonra duruşma salonlarına elektrik verilebildi. 45 dakika içinde de tüm bina elektriğe kavuştu.
Bir ağır ceza mahkemesi başkanı ise tutuklu sanığa duruşmasının yapılamayacağını "Yağmur nedeniyle elektrikler gitti, bilgisayarlar çöktü" cümlesi ile açıkladı.
UYAP sisteminin de çalışmadığı adliyede tüm duruşmalar ertelendi.
Öte yandan, adliyenin bazı katlarında yangın perdeleri indirildi. Yangın perdelerinin inmesi nedeniyle adliyenin B Blok zemin katı bölümlere ayrıldı. Adliyede yine yağmur suyunun aktığı bölgelerde kovalarla önlem alındı.
(FOTOĞRAF)