Türkiye’nin eğitim gönüllüsü Kadir Has’ın adına verilen Kadir Has Ödülleri, bu yıl 11. kez sahiplerini buluyor. Kadir Has Üniversitesi tarafından verilen 11. Kadir Has Ödülleri’nin teması Toplum-Siyaset-Ekonomi olarak belirlendi. Adayların 2 Mart 2015 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor.
Kadir Has Üniversitesi tarafından üniversitenin kurucusu hayırsever işadamı Kadir Has’ın ismini yaşatmak üzere başlatılan ve 11. kez verilecek olan Kadir Has Ödülü’nde bu yılki konu Toplum-Siyaset-Ekonomi olarak belirlendi. Bu yıl Üstün Başarı Ödülü verilecek isme 20 bin dolar ve berat takdim edilecek. Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü’nün sahibi olacak başarılı isim ise 10 bin dolar ve berat alacak.
11. Kadir Has Ödülleri kapsamında, Üstün Başarı Ödülü alanında aday gösterilecek adayların, önemli başarılara imza atmış olmaları, ulusal veya uluslararası tanınırlığa ulaşmış olmaları; toplum yararına ilgili alanda hizmetlerde bulunmuş olmaları ve Türkiye’nin gelişimi ve uluslararası tanınırlığına katkıda bulunmaları gerekiyor.
Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü kategorisinde aday olacak isimlerin ise, 40 yaşının altında olmaları, çalışmaları ile alanında geleceğe dair ulusal/uluslararası tanınırlığa ulaşma potansiyeli göstermiş olmaları ve çalışmalarıyla alanlarında yeni bir açılım getirmiş veya getirme potansiyeli yaratmaları gerekiyor.
Kadir Has Ödülü’ne aday olacak veya aday gösterecek bilim adamlarının 2 Mart 2015 tarihine kadar Kadir Has Üniversitesi Genel Sekreterliği’ne başvuru yapmaları gerekiyor.
11. Kadir Has Ödülü Değerlendirme Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Aydın, Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Göle, Yıldız Teknik Üniversitesi E.Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haldun N.Gülalp, Princeton University Öğretim Üyesi ve Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Boğaziçi Üniversitesi ve Binghamton University Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağlar Keyder, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Uğur.
11. Kadir Has Ödülleri hakkında detaylı bilgiye http://www.khas.edu.tr/news/1110/455/11-KADiR-HAS-oeDueLLERi-SAHiPLERiNi-ARIYOR.html ve http://odul.khas.edu.tr/ adreslerinden ulaşılabilecek.