Tokat Gazeteciler konfederasyonuna bağlı olarak 81 ilde faaliyet gösteren 120 gazeteci, Tokat’ta düzenlenen galada bir araya geldi.

Tokat Gazeteciler Konfederasyonunun 12’nci Başkanlar Kurulu Toplantısı için kente gelen gazeteciler, Tokat Gazeteciler, Televizyoncular ve Radyocular Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen büyük gala yemeğinde bir araya geldi. Düzenlenen galaya; Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ve gazeteciler katıldı.

Gala gecesinde şehir dışından gelen gazetecilere Tokat ilinin tanıtımı yapıldı. Tokat Gazeteciler, Televizyoncular ve Radyocular Derneği Başkanı İhsan Uluözlü ülke genelinden kente gelen gazetecilerin memleketlerine döndüklerinde Tokat ile ilgili sahip oldukları yayın organlarında kentle ilgili düşüncelerini paylaşmalarını istedi. Uluözlü,"Yapmış olduğumuz bu programı büyük bir sorumluluk gerçekleştiriyoruz. Biliyoruz ki burada düzenlenecek olan Başkanlar Kurulu Toplantısı, aynı zamanda sizlerin memleketlerine taşıyacağı Tokat hatıralarıyla da dolu olacak. Sizlerle birlikte bu süreçte güzel anılarla dolu bir program geçirmeyi hedefliyoruz. Böylece sizler de bu güzel anıları memleketlerinize döndüğünüzde kaleme alarak paylaşma ihtiyacı hissedeceksiniz. Şehrimize tekrardan hoş geldiniz diyor, bizlere sağlayacağınız katkılardan ötürü sizlere şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise 15 Temmuz’un seneyi devriyesinde gerçekleştirdikleri bu toplantının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Darbenin gerçekleşmesi sonrasında ilk resmi basın açıklamasının ve demokrasiye bağlılığın deklare edildiği metnin Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından yapıldığına dikkat çeken Başkan Kolaylı, Türkiye’ye bu hain saldırının gerçek yüzünü anlatan ilk sivil toplum örgütünün de kendi konfederasyonları olduğunu hatırlattı.

Tokat Belediye Başanı Eyüp Eroğlu da kentte ağırlanan misafirlere güzel bir şehre geldikleri vurgusunu yaparak,"Tokat insanı mütevazi, doğası yumuşak, şirin ve güzel bir şehirdir" diye konuştu.

Tokat Valisi Ömer Toraman 12’ncisi Tokat’ta düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantılarının değişik illerde yapılıyor olmasının memnuniyet verici bir düşünce olduğuna vurgu yaparak, düzenlenen galadan övgüyle bahsetti.

Gala sonrasında programa sponsorluk yapan protokole teşekkür plaketi verildi.