Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 4 askerden 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Çavuş Gökhan Topal memleketi Çankırı’da toprağa verildi.

Hakkari’deki kalleş pusuda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Topal için memleketi Orta ilçesi Özlü köyünde tören düzenlendi. Şehidin naaşı ilk olarak baba evine getirilerek helallik alındı. Acılı baba Akif Topal, anne Fatma Topal ve şehidin kardeşleri güçlükle ayakta durabildi. Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit ebediyete uğurlandı.

Şehidin cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Milletvekilleri Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Ankara Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Çankırı Garnizon Komutanı Piyade Albay Oğuz Çiçek, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, askeri erkan ile binlerce Çankırılı katıldı.

Şehidin naaşı defnedildikten sonra Başbakan Yardımcısı Fikri Işık şehidin babasına nişane olarak Türk bayrağı teslim etti.