BURSA Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Nevin Canbaz, son günlerde kadınlara karşı cinsel saldırıların arttığını söyledi. Yakalanan zanlıların tutuklanmamasının onlara cesaret verdiğini belirten Canbaz, "Bu kişiler tutuklanmayınca daha fazla tacizde bulunuyor. Hiç bir ceza karşılıksız kalmaz. Cinsel istismarın cezası 3 yıldan başlıyor 15 seneye kadar çıkıyor. Yargılama sonunda suçları sabit olunca, cezaevlerine girmeleri kaçınılmaz. Bu unutulmamalı" dedi.
Bursa'da, aldığı ölüm tehditleri ve evinin kurşunlanmasına rağmen cinsel saldırıya uğrayan kadınları savunan Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Nevin Canbaz, son günlerde yaşı küçük kadınların bile cinsel istismara uğradığını söyledi. Bu konuda tehlikeli bir tırmanış olduğunu belirten Nevin Canbaz, "Yakalanan zanlılar tutuklanmayınca cesaretleniyor ve aynı suçu işlemeye devam ediyor. O kişiler, yargılama sonunda ceza aldıklarında mutlaka tutuklanacağını bilmeli. Ayrıca cinsel istismara verilen en düşük ceza 3 yıldan başlıyor 15 seneye kadar devam ediyor" dedi.
Cinsel istismara uğrayan kadınların bir çoğunun yaşadıklarını anlatamadığını, ruh sağlığının bozulduğunu belirten Nevin Canbaz, Bursa Barosu Kadın Komisyonu olarak bu kişileri savunmanın görevleri olduğunu açıkladı.

FOTOĞRAFLI