Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu, bu yıl düzenleyecekleri programlarla bin kişiye sertifika vermeyi hedeflediklerini söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu, teknolojinin gelişmesiyle beraber insanların kendilerini yenileme ihtiyacı duyduğunu belirterek, merkeze başvuruların bu nedenle arttığına dikkat çekti. 2014 yılı içerisinde 500 kişiye eğitim verdiklerini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Halefoğlu, katılımcıların uzmanlık alanlarına göre ya da kendilerine istihdam sağlayabilecek bir alanda eğitim almak istediklerini ifade etti.
Yrd. Doç. Halefoğlu, "Kursa katılmak isteyen herkes için istedikleri alanlarda eğitim vermeye ve bu eğitim sonunda kursiyerlere iş alanı sağlayarak onların daha rahat bir şekilde istihdam sağlamalarına yardımcı oluyoruz. Bu alanda hedefimiz 2015 yılında 1000 kişiye sertifika vermek” dedi.
Merkez olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Yusuf Halefoğlu, en son kurumlar arası ortak bir çalışmayla “Sağlık Turizm İşletmeciliğinde Satış Pazarlama ve Tıbbi Arapça Eğitimi” kursunu gerçekleştirdiklerini söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Halefoğlu, Çukurova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde halen "Eğitim ve Öğrenci Koçluğu", "Nicel Eğitim", "Eğiticilerin Eğitimi", "İstatistik Paket Programı", "Grafik Tasarım", "Akıl ve Zeka Oyunları Eğitmenliği", "Kronik Hastalıkla Yaşamak", "Bilincin Yeniden Yapılandırılması", "Uluslararası Rekabet", "Siyaset", "Ekonomi", "Sağlık Eğitiminde Kalite ve Yönetimi Uzmanı", "Diş Hekimliğinde Fotoğrafçılık" adı altına 12 sertifika programı eğitiminin devam ettiğini kaydetti.